A Szlovák Takarékpénztár (SLSP) internetes oldalán figyelmeztet azokra a hamis e-mailekre és honlapokra, amelyek az ügyfelek személyes adatait és bejelentkezési adatait akarják megszerezni.

 

Az értesítés szerint a megtévesztő e-maileken kívül több hamis honlapot is regisztráltak, amelyekkel a csaló vagy csalók egy csoportja kifejezetten az ügyfelek internetbankinghez kapcsolódó belépési adatait akarja megszerezni. A hamis honlapok azt a látszatot keltik, hogy a SLSP valódi internetbanking kezdőlapját nyitotta meg az ügyfél.

 

A SLSP arra figyelmezteti az ügyfeleket, legyenek körültekintőek, és ne kattintsanak a szóban forgó e-mailekben szereplő linkekre. A bank sosem kér információt a számlákkal kapcsolatban, sem a telefonszámokról, bejelentkezési adatokról, az elektronikus bankfiók jelszavairól vagy a bankkártyákról.

 

 hirdetes_300x300  

A megtévesztő e-mailek feladója látszólag a SLSP, de kicsit jobban megnézve észrevehető, hogy egy hamis e-mailcímről érkeztek. A levél tartalma szlovákul íródott, de több helyesírási és fogalmazási hiba is van benne, a levél tárgya pedig azt hirdeti, hogy az adatok aktualizációjáról van szó.

 

slsp_phishing-januar-2016
Így néz ki a megtévesztő oldal, ne hagyja magát felültetni! Forrás: slsp.sk

 

Az e-mailek egy link segítségével egy a SLSP honlapjához nagyon hasonló, de teljesen más webcímhez tartozó weboldalra irányítja a gyanútlan felhasználót, ahol személyes adatairól.

 

A SLSP arra kéri ügyfeleit, hogy aki már megadta adatait az illetéktelen honlapnak, vagy gyanús pénzmozgásokat tapasztal bankszámláján, azonnal vegye fel a kapcsolatot a bank ügyfélszolgálatával.

 

slsp.sk, Körkép.sk

Nyitókép: ingsupport.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!