Az MVK legfrisebb felmérése szerint a Most-Híd visszaesett, az MKP viszont közel egy százalékot erősödött. Az ügynökség legfrisebb, december 28. és január 8. között 1089 személy megkérdezésével készült felmérése szerint a Magyar Közösség Pártja 5,1 százalékkal bejutna a parlamentbe, ami 9 mandátumot jelent.

 

A Most-Híd visszaesését a legutóbbi Medián mellett most az MVK is megerősítette. Bugárék 0,2 százalékot visszaesve 6,5 százalékot szereznének. A párt süllyedésében vélhetően nagy szerepet játszik a migránspolitikával kapcslatos befogadóbarát álláspontjuk.

 

MVK_jan.

 hirdetes_810x300  

 

Az MVK felmérése szerint a választásokat 34,5 százalékkal a Smer nyerné, őket a Sieť követi 14,7 százalékkal. A Szlovák Nemzeti Párt 3,2 százalékot javítva korábbi helyezéséhez képest a harmadik, a KDH 8,6 százalékkal a negyedik,

 

A további sorrend értelmében a Most-Híd visszaesett, az MKP pedig közel egy százalékot erősödve és a parlamenti bejutási küszöb fölé került. Parlamentbe jutna még az OĽaNO-NOVA 5 százalékkal, az SaS viszont 3,4 százalékkal kiesne a törvényhozásból.

 

A felmérés súlyát növeli, hogy az MVK felmérése nem telefonos, hanem személyes megkereséssel készült.

 

TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!