A Sieť  csütörtökön bemutatta programját a 2016-2020-as választási időszakra. A párt elnöke, Radoslav Procházka saját szavai szerint a program célja, hogy az új kormány programnyilatkozata legyen.

 

 

Procházka programja bemutatásánál újra jelezte, hogy esetleges kormányrakerülésének még első száz napjában bevezetné a politikusok személyes anyagi felelősségvállalását és a garázs-cégek kizárását a közbeszerzési eljárásokból.

 

Továbbá kijelentette, hogy még ugyanebben az időszakban olyan változtatásokat foganatosítana az adótörvények területén, amellyel erősítené a középréteg bevételeit, vagyis azokét, akik dolgoznak vagy vállalkoznak.

 hirdetes_300x300  

 

Fotó: hnonline.sk
Fotó: hnonline.sk

 

 

Válaszút előtt

 

Procházka beszélt továbbá pártja szociális, iskolaügyi, egészségügyi és gazdasági céljairól. A pártelnök ugyanakkor nyilvánosan elkötelezte magát egy négy civil szervezet által alapított korrupcióellenes szervezet felé. A Sieť  aláírt egy kötelezvényt, hogy a párt a választások után a lehető leghamarabb olyan törvényjavaslatokat fog elfogadni, amelyek a rendőrség átpolitizáltságát, az ügyészség és a bírák befolyásolását akadályozzák meg, biztosítják a Legfelsőbb Ellenőrző Hivatal munkáját.

 

A Sieť elnökének csakném két héttel ezelőtti kijelentései a Markíza televíziónak egyértelművé tették, hogy hajlandó kormányt alakítani a Smerrel. Procházka később félrértésnek és tévedének minősítette saját szavait, majd kizárta annak lehetőségét, hogy kormányt alakítson a Smerrel. A Sieť programja pontosan azokat a témákat járja körbe, amelyekkel Robert Fico pártja a leginkább támadható. A dolog pikantériája, hogy jelenleg egyetlen nagyobb, parlamentben lévő ellenzéki párt sem támadja a Smert nyíltan. Procházka sokak által elhamarkodottnak ítélt kijelentései azonban válaszút elé kényszerítették a Sieť -et.

 

 

Sme.sk, Körkép.sk

Nyitókép: dennikn.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!