Választások előtti utolsó felmérését közölte ma az MVK. Az ügynökség szerint a SMER-SD 32,5 százalékkal 58 mandátumot szerezve nyerné a választásokat. A második helyen 14,5 százalékkal és 26 képviselői hellyel a Sieť végezne. Az MKP kerek 5 százalékkal jutna a szlovák törvényhozásba, ami 9 mandátumot jelentene.

 

Az SNS 10,5 százalékkal és 19 képviselőbel dobogós harmadikként kerülne a parlamentbe, ezzel ők az egyetlen, akivel Robert Fico kétpárti kormányt alakíthatna. A Sieť ugyanis elutasította a Ficoval való esetleges koalíciót.

 

A felmérés szerint a KDH-t a szavazók 9 százaléka támogatná (17 mandátum). A Most-Híd 7 százalékkal 12 képviselt tudna bejuttatni a parlamentbe. A legtöbb felmérés tanúsága szerint Bugár Béla pártja igencsak eltávolodott a kétszámjegyű eredménytől, melyet megcélzott.

 

 hirdetes_810x300  

5 százalékkal kilenc mandátumot szerezne az Igor Matovič által vezett OĽaNo-NOVA szövetség.

 

Az MVK parlamentbe mérte a Magyar Közösség Pártját, az MKP 5 százalékos eredménnyel szintén 9 képviselőt adhatna a parlamentnek.

 

A parlamenti küszöb alatt teljesített a Sme rodina – Boris Kollár (4,5 százalék), az SaS (4 százalék) a SKOK! (3 százalék). A fennmaradó szavazatokon osztozó pártok közül egy sem éri el a 3 százalékos határt.

 

A felmérés 1136 ember megkérdezésével február 10-14. között zajlott, és az eredmények szerint a válaszadók 52,9 százaléka menne el voksolni.

 

 

HNonline.sk,

Nyitókép: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!