A szlovák kormányfő szerint az egyezség egyik fontos jellemzője az, hogy David Cameron brit kormányfő is teljes mellszélességgel ki tud állni mellette.

 

 

 

„Az Európai Unió egyben tartása megéri a Nagy-Britanniával kötött egyezséget” – reagált Robert Fico szlovák miniszterelnök a Nagy-Britannia uniós reformköveteléseiről Brüsszelben létrejött megállapodásra.

 hirdetes_300x300  

 

 
Fico a hosszú tárgyalások után péntek éjjel létrejött kompromisszumos megállapodásról úgy vélekedett: jelenleg, amikor az unión belül olyannyira megoszlanak a vélemények a migrációról, nagyon rossz üzenet lett volna, ha olyan jelenségek kerülnének felszínre, miszerint az uniós tagországok még arra sem képesek, hogy együtt maradjanak.

 

A szlovák kormányfő ugyanakkor azt is mondta, hogy ezzel a megállapodással először ismerték el hivatalos szinten is a kétsebességű Európai Unió létrejöttének lehetőségét. „A fejlődés egyik sebessége az eurózónáé lesz, ahol mindannyian a nagyobb mértékű integrációt támogatjuk (…), a nem euróövezeti tagországokat pedig másik sebesség jellemzi majd” – fejtette ki Fico.

 

 

TASR, MTI

Nyitókép: Reuters

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!