A választási listákról összesen 21 jelölt került le, közülük 16 jelöltet hívtak vissza az őket indító pártok. A márciusi megmérettetésen így összesen 2893 jelölt indul 23 párt színében. Ez a szám azonban csökkenhet, a választások előtt 48 órával léphetnek vissza a jelöltek, vagy hívhatják őket vissza a pártok.

 

A legtöbb jelöltet az Odvaha – Veľká národná a proruská koalícia nevű párt vesztette, összesen kilencet.

 

Az MKP 2 embert hívott vissza, Faklen Kingát és Halász Bélát, ez utóbbit a párt amiatt vette le jelöltlistájáról, mert önálló, a párt stratégiájával össze nem egyeztethető kampányformát választott.

 

 hirdetes_810x300  

Egy-egy jelöltet hívott vissza az SaS és a Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko. A jelöltségtől visszalépett Ľuboš Maxina (Sieť), Jozef Bojčík (Most-Híd), Anton Frič (OĽaNO-NOVA), Katarína Košárová (TIP) és Valéria Petrovská (KSS).

 

A visszalépett vagy visszaléptetett jelöltek rajta maradnak a listán, de a rájuk adott szavazatokat a számláláskor figyelmen kívül hagyják. A pártra leadott szavazat ettől még érvényes marad. A kieső jelöltek listáját a választási helyiségekben ki kell függeszteni.

 

 

Teraz.sk

Nyitókép: teraz.sk/illusztrációs kép

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!