A szlovák televízió egyes csatornáján ma este kezdődött a március 5-i parlamenti választások előtti tévévita-sorozat.

 

A közmédia meghívottjainak első körét azon minipártok alkották, melyek népszerűsége nem éri el az egy százalékot, sőt, helyenként még az egy tized százalékot sem.

 

A mai összetétel azért is volt érdekes, mert a gyanú szerint az MKP gyengítésére állítólag Most-Hidas háttérrel létrehozott Magyar Kereszténydemokrata Szövetséget is meghívták.

 

 hirdetes_810x300  

A műsor kezdetén azonban kiderült, hogy elnökük, Fehér Csaba betegség miatt  lemondta a részvételt. Egyik alelnökük, Krivansky Miklós a műsorvezető, Martin Strižinec szerint már nem ért volna a helyszínre, másik alelnökük, Sárközi János pedig saját közösségi oldala szerint a műsor ideje alatt éppen facebookozott.

 

MKDSZ
Fehér Csaba, az MKDSZ elnökének helyét üres szék jelöli. Kép: rtvs

 

Felmerül a kérdés, hogy az a párt, mely hónapok óta az anyagiakat nem sajnálva provokál és üzenget politikai ellenfelének, mennyire vehető  komolyan, ha az első valódi megmérettetés előtt megfutamodik.

 

A mai tapasztalatok alapján erősödik a gyanú, hogy a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség valójában egy fantomszervezet, melynek célja, hogy a tévedésből rájuk adott pár száz, pár ezer szavazattal is csökkentse az MKP parlamenti bejutásának esélyeit.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!