Az OĽaNO-NOVA és az SaS mai sajtótájékoztatójukon új információkkal szolgáltak a Smert érintő lakáscsalással kapcsolatban. Jelezték, hogy be szeretnék vonni az ügy felderítésébe a parlament három  bizottságát, mivel szerintük a rendőrség nem végzi megfelelően a dolgát.

 

„Robert Kaliňák belügyminiszteri jelölésével ez a koalíció nevetségessé teszi magát. A korrupció elleni harcban ilyen emberekkel nem lehet leleplezni és elítélni a tetteseket” – jelentette ki Ľubomír Galko az SaS és az OĽaNO-NOVA közös sajtótájékoztatóján. Galko (SaS) szerint kijelentéseit igazolja Ladislav Bašternák esete is, akit adócsalással gyanúsítanak a hatóságok.

 

Ladislav Bašternák, Robert Kaliňák és Robert Fico, forrás: DennikN
Ladislav Bašternák, Robert Kaliňák és Robert Fico, forrás: DennikN

 

Adócsalás lakásokkal

 hirdetes_810x300  

 

A Five Star Residence lakáskomplexumot Marian Kočner vállalata építette fel. A komplexum hét lakását Ladislav Bašternák cége vásárolta meg összesen 12 millió euróért, aki a lakásvásárlásból adódó 2 millió eurós adóvisszaigénylését bármifelé adóellenőrzés nélkül meg is kapta.

 

Jozef Rajtár (SaS) szerint azonban a történet itt még nem ér véget, szerinte ugyanis Kočner egy másik cége, az Inkasný Servis ugyanitt 17 lakást vásárolt meg – összesen 1 (igen, egyetlen) euróért. Rajtár szerint a lakások piaci értéke 200 ezer euró környékén mozoghat, így az állam 680 ezer eurót vesztett az ÁFA-n.

 

Daniel Lipšic szerint a botrány kirobbanása óta eltelt közel három hétben a rendőrség semmit sem lépett az ügyben. Kijelentette, hogy az ellenzék össze kívánja hívni az ügyben illetékes három parlamenti bizottságot: az Alkotmányjogi- , a Védelmi- és a Pénzügyi Bizottságot.

 

HNonline

Nyitókép: HNonline

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!