Pozsony ad otthont az Európai Régiók és Városok 7. találkozójának. A két napos rendezvényt Pozsony megye és a főváros közös szervezésében a Dévényi várban nyitják meg ünnepélyes élő koncerttel július 7-én.

 

„Mivel  az Európai Unió összes régiói összejönnek, szeretnénk  megmutatni, hogy a Duna és a Morva folyó összeköt bennünket egész Európával (…). Célunk, hogy a találkozón az Európai Unió közel négyszáz különböző régiójával közösen  átbeszéljük az infrastruktúra-fejlesztés lehetőségeit, és az uniós források merítésének egyszerűsítését. Ma ugyanis ezek foglalkoztatják leginkább a közép- és kelet-európai embereket. Egyúttal szeretnénk megmutatni, hogy kulturális identitásunk közös és erős”, mondta a Dévényi várban tartott sajtótájékoztatón Pavol Frešo, Pozsony megye elnöke.

 

2016_21_4 (2)
Forrás: BSK

 

A ünnepélyes megnyitó keretében megvalósuló koncerten a popzene neves szlovák és cseh képviselőin kívül fellép a Szlovák Szimfonikus Zenekar is. A rendezvényen többek között Janko Lehotský, Vladislav Šarišský, David Koller és Katarzia is fellép. A koncert filmvetítéssel lesz összekötve, amely az EU aktuális kihívásaival foglalkozik. A belépés díjtalan.

 hirdetes_300x300  

 

7. Európsky samit výboru regiónov a miest

Začiatkom júla organizuje Bratislavský samosprávny kraj a hlavné mesto Bratislava 7. Európsky samit výboru regiónov a miest. #BratislavaSummit #CoR #BratislavaRegion

Gepostet von Bratislavský kraj, najlepšie miesto pre život am Donnerstag, 28. April 2016

 

A Régiók és Városok 7. találkozójának hivatalos részét július 8-án és 9-én tartják Pozsonyban, fő témája Európa régióinak összekapcsolása a közlekedési, energetikai és digitális hálózat terén, illetve a határon átívelő együttműködési programok segítségével. Érinteni fogják a „smart cities and regions”, a startupok támogatásának és a kohéziós politika egyszerűsítésének témáját is.

 

A szervezők ígérik, ez lesz  szlovák EU-s elnökség legrangosabb rendezvénye, melyre több ezer képviselőt várnak az Unió egyes régióiból.

 

BSK, Körkép.sk

Nyitókép: Az Európai Régiók és Városok 6. Találkozóját Athénban rendezték meg.

Forrás: Flickr.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!