A pozsonyi új Öreg hidat ugyan egy ideje már hivatalosan átadták a forgalomnak, mégsem vehették még birtokba az utasok. A várva várt villamos sem jár még a Duna jobb és bal partja között. Pozsony megye most új időpontot jelölt meg a hídon áthaladó forgalom megindítására. Ez 2016. július eleje.

 

Pozsony megye megkezdte az új Öreg hídon, illetve Ligetfalun áthaladó villamossínek műszaki átvételét. Május 26-án kerül sor a helyi felméréssel kapcsolatos szóbeli tárgyalásra. Amennyiben az építkezésen mindent rendben találnak, és nem merül fel semmilyen probléma, mely gátolná a közlekedést, Pozsony megye kiadhatja az előzetes működési engedélyt.

 

A munkafolyamatok határideje. Kép: BSK

 

Az első utasok az új Öreg hídon július elején gurulhatnak át az Óvárosból Ligetfaluba”tájékoztatta a Körképet Pavol Frešo megyefőnök hivatala.

 hirdetes_300x300  

 

Nézegess képeket az új Öreg hídról.

 

A híd egyelőre a gyalogosok és a kerékpárosok előtt is le van zárva. A városi hivatal ígérete szerint ők május közepén vehetik birtokba.

 

h5
Kép: pokorny.sk

 

A híd új nevének kiválasztására egyébként szavazást is kiírtak, idén január végéig lehetett leadni a javaslatokat. A megújult hidat tavaly december 16-án adta át hivatalosan Ivo Nesrovnal főpolgármester (a vele készült korábbi interjúnk itt olvasható), szó szerint az utolsó pillanatban, miután átment a terhelési teszteken.

 

Körkép.sk/BSK

 

Nyitókép: Pozsony

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!