Filip Rybanič, a Kaliňák és Počiatek bankszámláiban való kutakodásért kihallgatott banki alkalmazott interjút adott az Aktuality.sk portálnak.

 

Az interjúban elmondta, hogy azért nézett bele az említett számlákba, mert a medializált informáiók alapján fenn állt a gyanú, hogy törvénytelen pénzmozgást bonyolítanak rajtuk.

 

Arra a kérdésre, hogy volt-e politikai motivációja a tettének, azt válaszolta, hogy senki nem befolyásolta őt. Ez azért merült fel mert Rybanič az SaS-es Jozef Rajtár asszisztense is egyben.

 

 hirdetes_810x300  

A beszélgetésből kiderül, hogy Rybanič azért nem a banknak szólt a számlákon észlelt gyanús pénzmozgásokról mert féltette a családját.

 

Ismert nevek szerepeltek ott, és meg akartam védeni a családom. Jól tudjuk, hogy ki irányítja a rendőrséget

 

– monda Rybanič.

 

A volt banki alkalmazott azt is elárulta, hogy annak ellenére, hogy aláírta a vallomását nem tudja mi áll benne, mivel kétszer is kihallgatták, a végleges verziót peidg ügyvég jelenléte nélkül írta alá.

 

Rybanič számára az sem világos, hogy a bank, hogyan szerzett tudomás az ő tettéről, de ezzel kapcsolatban nem akart találgatásokba bocsátkozni.

 

A médiában megjelent vallomásáról azt állítja, hogy azt manipulálták.

 

Először a letartóztatásomról szóló hírek jelentek meg a sajtóban, majd a vallómásom, amelyet manipuláltak

 

-mondta.

 

Rybanič elmonda, hogy letartóztatásakor megrémült, mivel nem tudta mi vár rá, és hogy nem csak ő de a bankfiók igazgatója is meglepettnek tűnt.

 

Szerintem nem tudott semmit, felsőbb körökből jöhetett az utasítás. Egyébként reggel kilencor tették meg az ellenem szóló feljelentést és már délben jött értem a rendőrség

 

– fedte fel a részleteket.

 

Az interjúban az érintett elmesélte kihallgatásának körülményeit is.

 

Több mint tizenkét órát töltöttem a rendőrségen, azt mondták, ha ügyvédet hívok, akkor minimum hétfőig bent leszek. Ami azt jelenti, hogy három napot, mivel pénteken tartóztattak le. És még hozzátették, hogy lehet egy drogossal vagy egy részeggel kerülök egy cellába, és alhatok a földön.

 

Rybanič beszámolója szerint négy óra elteltével engedték meg, hogy telefonáljon. Megjegyezte még, hogy a kihallgatás során gyakran tegezték őt, ami kellemetlenül érintette.

 

Kaliňák állítására, mely szerint semmit nem sikerült bizonyítani, így reagált:

 

Olyan pénzmozgásról volt szó, ami egy rendőrségi vizsgálat alatt álló személy és egy politikai szereplő között zajlott. A törvényben egy külön paragrafus definiálja, miért kell ezt vizsgálni. A belügyminiszter magyarázatát nem tartom hihetőnek.

 

Rybanič az interjú végén még elmonda, hogy nincs helye megbánásnak, csak a kötelességének akart eleget tenni.

 

forrás: aktuality.sk

nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!