Szent István napjának előestéjén, augusztus 19-én a zoboralji Kolon községben emlékezett államalapító királyunkra a Magyar Közösség Pártja. Ünnepi beszédet Menyhárt József MKP-elnök mondott.

 

Az ünnepség szentmisével kezdődött, majd megkoszorúzták Szent Istvánnak a templom melletti szobrát. Az emlékezés koszorúit többek között elhelyezte Czimbalmosné Molnár Éva, Magyarország nagykövete, Pathó Marianna, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának képviseletében, Balkó Róbert koloni polgármester és Menyhárt József MKP-elnök is.

 

unnamed (1)
Fotó: MKP

 

A szabadtéri színpadon folytatódott az ünnepség, ahol a polgármester mellett Ladányi Lajos, az MKP nyitrai járási elnöke köszöntötte a több száz fős közönséget.

 hirdetes_300x300  

 

Az ünnepi beszédében Menyhárt József kiemelte Zoboralja egyediségét és jelentőségét, majd az MKP elnöke történelmünk viharaira, megpróbáltatásaira, de dicső napjaira is emlékeztetett, melyek tanulsága, hogy

 

„aki szembenéz a félelmeivel, az le is tudja győzni őket”.

 

unnamed (2)
Fotó: MKP

 

Az ünnepségen fellépett a Külhoni Magyarságért Díjjal kitüntetett Dunaág Néptáncegyüttes – a Pántlika zenekar kíséretében. Felvidéki dalokat énekelt Korpás Éva. A házigazdák részéről a helyi citerásoknak tapsolt a közönség. Vadkerti Imre rockénekes a Kormorán együttes dalait és az István, a király című rockopera slágereit adta elő, és felcsendült az Ismerős Arcok kultikus dala, a Nélküled is.

 

Forrás és nyitókép: MKP

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!