Belföld

Az MKP Szent István királyunkra emlékezett Kolonban

Szent István napjának előestéjén, augusztus 19-én a zoboralji Kolon községben emlékezett államalapító királyunkra a Magyar Közösség Pártja. Ünnepi beszédet Menyhárt József MKP-elnök mondott.

 

Az ünnepség szentmisével kezdődött, majd megkoszorúzták Szent Istvánnak a templom melletti szobrát. Az emlékezés koszorúit többek között elhelyezte Czimbalmosné Molnár Éva, Magyarország nagykövete, Pathó Marianna, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának képviseletében, Balkó Róbert koloni polgármester és Menyhárt József MKP-elnök is.

 

unnamed (1)
Fotó: MKP

 

Hirdetés(x)

A szabadtéri színpadon folytatódott az ünnepség, ahol a polgármester mellett Ladányi Lajos, az MKP nyitrai járási elnöke köszöntötte a több száz fős közönséget.

 

Az ünnepi beszédében Menyhárt József kiemelte Zoboralja egyediségét és jelentőségét, majd az MKP elnöke történelmünk viharaira, megpróbáltatásaira, de dicső napjaira is emlékeztetett, melyek tanulsága, hogy

 

„aki szembenéz a félelmeivel, az le is tudja győzni őket”.

 

unnamed (2)
Fotó: MKP

 

Az ünnepségen fellépett a Külhoni Magyarságért Díjjal kitüntetett Dunaág Néptáncegyüttes – a Pántlika zenekar kíséretében. Felvidéki dalokat énekelt Korpás Éva. A házigazdák részéről a helyi citerásoknak tapsolt a közönség. Vadkerti Imre rockénekes a Kormorán együttes dalait és az István, a király című rockopera slágereit adta elő, és felcsendült az Ismerős Arcok kultikus dala, a Nélküled is.

 

Forrás és nyitókép: MKP

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket