Az MKP mezőgazdasági és környezetvédelmi alelnöke, Varga Péter kritizálta a Most-Híd vízügyi törvényjavaslatát, ami fizetőssé tenné a gazdák számára az öntözővíz-szolgáltatás. A javaslatot a parlament első olvasatban már megszavazta.

 

A párt honlapján megjelent írásában Varga Péter „felelőtlennek” és „arrogánsnak” nevezte a Most-Híd vízügyi törvényjavaslatát, ami szerinte tönkreteheti a vízigényes kultúrák termesztésével foglalkozó szlovákiai agrárvállalkozásokat.

 

Kiemelte, hogy az öntözés fizetőssé tétele elsősorban épp az olyan ágazatokat sújtaná, amelyek leginkább járulnak hozzá a foglalkoztatottsághoz.

 

 hirdetes_300x300  

„Sajnálatos, hogy a Híd magyar minisztere a legfontosabb feladatai közé a vízügyi törvény módosítását, ezen belül az öntözővíz fizetőssé tételét tűzte ki célul beiktatása óta, ezáltal újabb terheket téve a szlovákiai agrárvállalkozók vállára, akiknek jelentős részét éppen a dél-szlovákiai magyar gazdálkodók képviselik.”

 

írja Varga, hozzátéve, hogy a környezetvédelmi és a mezőgazdasági tárcának inkább a globális felmelegedés okozta hatások kezelésében kellene segítséget nyújtania a gazdáknak, „akár az öntözőrendszerek korszerűsítése területén, beleértve az innovatív fejlesztések szorgalmazását is a hidromelioráció területén”.

 

Körkép.sk

Nyitókép: Felvidek.ma

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!