Az OĽaNO-NOVA bezáratná a boltokat vasárnap.

 

A családdal töltött vasárnapi ebédről minden ötödik szlovákiai lakosnak le kell mondania, mivel a vasárnapokat rendszerint a munkahelyén tölti. Az európai országok közül nálunk dolgoznak a legtöbben vasárnap is – a lakosság mintegy 19,7 százaléka. Hangsúlyozta Anna Verešová, az OĽaNO képviselője.

 

Szlovákia rekorder az éjszakai műszakban dolgozók számát tekintve

 hirdetes_300x300  

 

Minden hatodik szlovák állampolgár jár rendszeresen éjszakai műszakba. Szlovákia a heti átlag munkaidőt tekintve a második helyen áll Európában.

 

Más európai országokban ünnapnapokon és vasárnap zárva vannak az üzletek és a bankok

 

Az olyan fejlett euróapi országokban, mint Norvégiában, Finnországban, Németországban, Nagy-Britanniában, Hollandiában, Belgiumban, Luxemburgban, Svájcban vagy Ausztriában teljesen megszokott a vasárnapi zárvatartás. Verešová szerint, ha Szlovákia is fel akar zárkózni ezekhez a magas életszínvonalú országokhoz, nálunk is be kellene tiltani a vasárnapi nyitvatartást vagy legalább szigorúbban szabályozni, hiszen az embereknek joguk van a vasárnapi szabadra.

 

A szlovák munka- és szocális ügyi miniszter szerint a szlovák társadalom nem áll készen a szabad vasárnapokra

 

Jár Richter úgy gondolja, hogy leginkább a diákok nem örülnének a zárvatartásnak, hiszen ezeken a napokon tudnak plusz munkát vállalni és pénzt keresni. A miniszter ugyanakkor hozzátette, hogy nyitottak a kompromisszumos megoldásra, de örülne, ha a konzultációba bevonnák a szakszervezeteket és a munkaadókat is.

 

teraz.sk

Nyitókép: sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.