Miután az RTVS Öt perc múlva tizenkettő című műsorában Richard Sulík (SaS) és Andrej Danko élő adásban komolyan egymásnak estek, és Sulík az interneten részleteiben is ismertette kettejük titkos találkozójának tartalmát, az SNS ma egy nyilatkozattal próbálta semmissé tenni, hogy Andrej Danko az előrehozott választásokról tárgyalt volna az SaS vezetőjével.

 

Andrej Danko pártelnök azt nyilatkozta, hogy az SNS nem akar előrehozott választásokat, nem fejt ki semmilyen tevékenységet ennek érdekében, és semmi olyat nem akar tenni, amivel veszélybe sodorná a koalíciót.

 

Majd Bugár tanúsítja…

 

 hirdetes_810x300  

Danko és Sulík egymásra mutogat azzal kapcsolatban, hogy ki kezdeményezte a bizalmas találkozót, amire Hainburgban került sor. Danko állítását, miszerint Sulík volt az „értelmi szerző” állítólag Bugár Béla is tanúsítja  – bár érintettségéről nem sokat lehet tudni –, ugyanakkor a Most-Híd elnöke koalíciós partner lévén nem épp a legobjektívebb tanú.

 

„Nyilvánosan kijelentem, hogy nem kívánok indulni a miniszterelnöki posztért, amíg nem nyerem meg a választásokat. Pártelnöki feladataimat alázattal látom el és igyekszem, hogy munkámmal segítsek az embereken. Nyilvánosan kijelentem, hogy míg az SNS nem nyeri meg a választásokat, a miniszterelnöki posztért nem indulok”

 

2295094_600x400_sme
Akinek betelt a pohár, és akinek szavai sokat visszhangoznak még a médiában. Martin Strižinec zsurnalisztikát tanult a Komenský Egyetemen. Korábban az Expres Rádióban volt hírolvasó, onnan a TA3 hírtelevízióhoz távozott, ahol hírmoderátorként dolgozott, majd a Debata (Vita) című műsort vezette. 2013 novemberétől az Öt perc múlva tizenkettő című műsor moderátora az RTVS-nél. Forrás: SME/Gabriel Kuchta

 

Elszakadt a cérna a műsorvezetőnél

 

Az RTVS Öt perc múlva tizenkettő című műsorában Andrej Danko és Richard Sulík csúnyán egymásnak estek, persze csak a szóban. Előkerült Igor Matovič, Robert Fico, Robert Kaliňák és Ladislav Bašternák neve is. Az elvi vagdalkozásba torkolló politikai vita légköre és színvonala folyamatosan süllyedt, majd Sulík „gyáva alaknak” nevezte Dankot, amiért nem mert szót emelni a Bašternák-ügy kapcsán Kaliňák ellen.

 

A szlovák nemzeti pártelnök azt vetette a liberálisok elnökének szemére, hogy képtelen összefogni az embereket, ezért nem tudott életképes koalíciót létrehozni – ezzel szemben a vita hevében azzal védekezett, hogy ő csak az SNS minisztereiért, az SNS munkájáért felelős, ezért nem minősíti koalíciós partnereit.

 

Martin Strižinec műsorvezetőnek egy idő után betelt a pohár, és kifakadt – nyíltan elmondta, élő adásban, mit gondol a politikai helyzetről:

 

„Ugyan ki nem kiabál ma a politikai térben? Ön (Andrej Danko) Matovičra mond, Robert Fico az újságírókról beszél, ön (Richard Sulík) Robert Ficoról beszél, Igor Matovič az egész koalícióról úgy beszél, mint tolvajokról. Mindenki kiabál. Paradox módon a fasiszták a legcsendesebbek, csinálják a maguk dolgát és kivárják, amíg maguk kiveszekedik magukat.”

 

„Tegnap a Smer közgyűlésén hallhattuk, hogy vége a politikai korrektségnek, hát önök ezt már nyilván magukévá tették. A köztársasági elnök felszólította önöket a Köztársaság Állapotjelentésében, hogy emeljenek  gátat a fasizmus előtt. Erre mit tesznek? A választások óta szinte végig csak veszekednek. Már tényleg senki sem képes alázattal, csendesen beszélni arról, hogy mit kell változtatni, és csak a saját egójukkal foglalkoznak.”

 

 

Körkép.sk, Teraz.sk

Nyitókép: parlamentnelisty.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!