Bugár Béla a Hospodárske Noviny HN Televízia című internetes adásában nyilatkozott a megyei választásokról és az esetleges együttműködésről az MKP-val a jelöltállításokat illetően. Megerősítette a Smerrel való koalíciót a megyei választások alkalmával az északi megyékben, és nem zárta ki az MKP-val való együttműködést sem.

 

A Körkép.sk értesülései szerint az MKP saját megyeelnökjelöltet kíván állítani Nagyszombat és Nyitra megyében (erről bővebben ide kattintva olvashat)

 

Ami az északi megyéket illeti, Bugár szerint a Most-Híd pártpreferenciái ezeken a területeken nőttek.

 

 hirdetes_300x300  

Bugár elmondta, hogy például Nyitra megyében akkor van értelme a Most-Hídnak jelöltet állítania, ha sikerül egyezségre jutniuk az MKP-val.

 

„Idáig még nem jutottunk el. A MKP-val való egyeztetésekkel az a probléma, hogy valamilyen belső szabálymódosításokat kell előbb elvégezniük. Feltételezem, hogy csak valamikor az év második negyedében kezdhetünk egyezkedni [velük] konkrétabban“

 

Mondta a Most-Híd elnöke.

 

„Vagyis nincs olyan ellenségeskedés, ami miatt nem tudja elképzelni az együttműködést?” – tette fel a kérdést Bugárnak a műsorvezető, Peter Tkačenko.

 

„Ellenségeskedés az ő oldalukról (az MKP oldaláról – a szerk. megj.) jelent meg. Hiszen volt egy találkozónk Dunaszerdahelyen, ahol jelen volt az MKP és mi [Most-Híd], ahol kimondtuk, hogy a legfontosabb területeken, a kulturális és oktatási kérdésekben milyen közös víziót tudunk elképzelni. Rögtön utána pedig az országos tanácsuk elnöke és az ifjúsági csoportjuk elnöke nekünk esett.”

 

Mondta el sérelmeit a Most-híd elnöke, aki szerint csak akkor tud elképzelni együttműködést a következő parlamenti választásokon, ha már most, a megyei és a soron következő választásokon is egyezségre tudna jutni az MKP-val.

 

A szlovákjainkat soha

 

Az interjú során felmerült az a kérdés is, hogy a választások nem várt eredménye miatt – és hogy a magyar választóknak csalódniuk kellett a Most-Hídban – nem kellene-e a két párt politikáját feladni, és egyetlen pártot létrehozni.

 

Bugár szerint ennek hatása nem az lenne, hogy a két párt preferenciáit egyszerűen összeadjuk.

 

„Ilyen körülmények között, hogy az MKP-ban olyan emberek vannak, akik még mindig ki nem állhatják a Most-Hidat”

 

Mondta, majd hozzátette: sajnos jelenleg még nem tartunk itt.

 

„Vannak köztük olyanok, akik egyértelműen fogalmaznak: csak akkor [működnek együtt] velünk, ha elküldjük a szlovákjainkat. Már elnézést, de ez sosem fog megtörténni. Én nem akarok úgy együttműködést, hogy elveszítsem a szlovákokat. Az csak egy egyszínű párt lenne”.

 

jelentette ki a Most-Híd elnöke.

 

A teljes interjú itt érhető el.

 

Körkép.sk, HNonline.sk

Nyitókép: hnonline.sk/archív

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!