Ahogy arról korábban beszámoltunk, a munkaügyi minisztérium olyan munkaközvetítő cégre hívta fel a figyelmet, amely szerbiai és magyarországi fiókjai segítségével illegális módon közvetített ki több száz szerb munkavállalót Szlovákiába, többek között a galántai Samsung üzemébe. Az Aktuality.sk a JOJ TV információira hivatkozva azt írja, a csaló cég jogásza nem más, mint Gál Gábor (Most-Híd) parlamenti képviselő.

 

A munkaközvetítő cég Magyarországon és Szerbiában is leányvállalatokkal rendelkezett, és társadalombiztosítás nélkül közvetített ki 640 szerb munkavállalót Szlovákiába úgy, hogy még Magyarországon meghamisították a munkavállalói papírokat.

 

Ez kimeríti az illegális foglalkoztatás fogalmát. Ján Richter munkaügyi miniszter, miután konzultált szerb kollégájával, feljelentést készít elő, amit még a héten elküld az illetékes hatóságoknak.

 

 hirdetes_810x300  

Gál=illeGÁLis

 

Gál azzal védekezik, hogy mivel ügyvédként csak cégjogi szolgáltatásokat nyújtott a vállalatnak, nem láthatott bele ügyfele szerződéseibe.

 

A cégjogi szolgáltatások egyébként elég sok mindent foglalnak magukba, a cégalapítástól, a cégmódosításon, kereskedelmi szerződésekkel kapcsolatos tanácsadáson át a fúziókig és akvizíciókig – satöbbi. Az ügyfélnek persze nem kell az összes szolgáltatást kihasználnia.

 

Bugár reakciója a JOJ TV-nek.

 

Bugár a Joj TV-nek nyilatkozva azt mondta, hogy „abban a pillanatban, hogy Gál Gábor tudomást szerzett a szerb munkások illegális foglalkoztatásáról, vissza kellett volna adnia a cég képviseletét, mely lényegében törvényt sért”.

 

Körkép.sk, JOJ TVAktuality.sk

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!