Ma első alkalommal szólaltak fel Szlovákia EP-képviselői a szlovák parlamentben. Csáky Pál és Nagy József hiányoztak.

 

Eduart Kukan, Branislav Škripek, Miroslav Mikolášik, Ivan Štefanec, Anna Záborská, Monika Flašíková Beňová, Vladimír Maňka, Monika Smolková próbálták az Európai Parlament értelmét magyarázni itthoni kollégáiknak, rámutatva arra, hogy Brüsszel egyáltalán nincs olyan messze Pozsonytól, mint azt gondolnánk.

 

„Pozsony maga Brüsszel, Brüsszel maga Pozsony. Fontosnak tartom elmondani mindezt, mert évek óta EU-tagok vagyunk, de ezt sokan a mai napig nem tudatosítják,”

 

hangsúlyozta Kukan, aki visszautasította, hogy Brüsszel bármit is diktálna a tagállamoknak.

 hirdetes_810x300  

 

Kép: Bugár Béla fb-oldala

 

Az EP-képviselők kiemelték, hogy az Unió akkor tud a polgárai hasznára válni, ha egységes lesz. Szerintük ennek alapján kell törekedni a kapcsolatokra úgy a tagállamok között, mint kifelé is.

 

Az EP képviselők rámutattak az Unióval szembeni bizalmi válságra, kiemelték a szlovák uniós elnökség eredményeit, hangsúlyozták, hogy a tagállamok közti együttműködés terén világos szabályokra van szükség.

 

Elhangzott az is, hogy a migránsválsággal kapcsolatban nem szerencsés csak annak biztonsági kockázatairól szólni.

 

Kép: Bugár Béla fb-oldala

 

Richard Sulík, az SaS elnökétől elhangzott, hogy a Szlovákia számára elsőrendű prioritás a tagság megőrzése, ugyanakkor az Uniónak is jobb kondícióba kell kerülnie.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!