Igor Matovič azzal gyanúsította meg Robert Kaliňák belügyminisztert, hogy hiába biztosított a rendőröknek lakásokat, miközben egy millióval rövidítette meg a szervezetet. A vádak alapján mindez úgy történhetett, hogy két parcellát olyan lakásokra cserélt el, amelynek messze nincs egyenlő értéke.

 

Vitatott telkek

 

Két olyan parcelláról van szó, amely a belügyminisztériumhoz tartozott. Mindkét telek Pozsony belvárosában található, az OĽaNO elnöke szerint az egyik értéke 200 ezer, a másik értéke 1,4 millió euró körül mozog. Az ellenzéki képviselő ezeket az összegeket hasonlította össze a szerződésben foglaltakkal.

 

 hirdetes_810x300  
A gyanús üzlettel a Plus 7 dní foglalkozott először. kép: pluska.sk

 

A minisztérium az értékes belvárosi telkeket 4 külvárosban található lakásra cserélte, ahol Matovič szerint senki nem akart lakni. „Sötétedés után még  rottweilerrel is félnének kimenni az utcára” – tette hozzá.

 

Kaliňák minisztériuma védekezik 

 

„A belügyminisztérium olyan telkeket cserélt el, amelyeket nem tudott működése érdekében hasznosítani, ugyanis azokon kritikus állapotban lévő vagy tulajdonossal nem rendelkező épületek álltak” – áll a minisztérium által kiadott sajtóközleményben.

 

A tárca ezzel a Plus 7 dní hetilap cikkére reagált, amelyben Kaliňák újabb „szuperbizniszéről” osztottak meg részleteket. Az állásfoglalás szerint profi szakemberek vannak arra, hogy megállapítsák az ingatlanok értékét, ugyanis minden szükséges információval rendelkeznek. Marek Vagovič oknyomozó újságíró legfrissebb kommentárjából azonban az is kiderült, hogy a gyanús üzlet több ponton kötődik a Smerhez is:

Marek Vagovič: Ezt meg kell magyaráznia Kaliňáknak

 

Aktuality.sk
kép: aktualne.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!