Németh Gabriella (MKP), Pozsony megye alelnöke a Vas-megyei Ipari Kamara képviselőit fogadta egy háromnapos találkozón. A magyarországi delegációt Kőszeg alpolgármestere, Básthy Béla vezeti, a tárgyalások célja a régió kisvállalkozóinak támogatása volt. 

 

A megyének több lehetősége és eszköze is van arra, hogy támogassa a régióban működő vállalkozások fejlesztését. Ezek egyike az anyagi támogatás nyújtása azoknak, akik közhasznú tevékenységet végeznek, valamint a duális képzések erősítése. Németh Gabriella szerint a diákok szakképzett oktatását és felkészítését a vállalkozókkal, vagyis jövőbeli munkaadóikkal együtt végzik, ezzel is támogatva jövőbeli elhelyezkedésüket.

 

Pozsony megye alelnöke magyarországi vállalkozókkal és képviselőkkel is találkozott annak érdekében, hogy kidolgozzák a fővároshoz tartozó vállalkozói környezet fejlesztését. A megye egyébként együttműködési megállapodást kötött a Szlovákiai Fiatal Vállalkozók Szövetségével is.

 

 hirdetes_810x300  
kép: BSK

 

Fontos a vállalkozói környezet fejlesztése

 

A megye anyagi támogatásokat biztosít azoknak a szervezeteknek, amelyek  hasznos vagy közhasznú tevékenységet végeznek, a foglalkoztatottság és vállalkozás fejlesztése érdekében. Ezenkívül a vállalkozók a 2017-es évre megyei támogatásokat igényelhettek a kultúra, turizmus és vidékfejlesztés terén.

 

A cégek támogatása erősen összefügg az oktatási képzésekkel is. A megye ezért négy szakmai oktatási és fejlesztési központ felépítését tervezi 13 millió euró értékben (élelmiszeripari, építőipari, műszaki és mezőgazdasági képzések céljából), melyek segítségével minőségi oktatással tudják majd felkészíteni a diákokat. A megyei vezetés ezenkívül négy további központ létrehozását is jóváhagyta (a szolgáltatásokra, gépiparra, vegyiparra és nyomdaiparra összpontosítva). A régióban jelenleg 8 oktatási központ és duális akadémia üzemel.

 

„Pozsony megye teljesíti információszolgáltatási kötelezettségét is azzal, hogy honlapjain évente tájékoztatja a kis- és középvállalkozókat az elérhető uniós támogatásokról. Vagyis ha nem sikerül támogatást kapniuk a megyei rendszerből, akkor áttekintést kapnak a külső források elérhetőségéről”

 

tette hozzá Németh Gabriella.

 

BSK, Körkép.sk
kép: BSK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!