Petra
  • HUF: 423.09
  • USD: 0.98
  • 12 °C
  • 17 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Összefognak Pozsony civil kerekesei

Új autóbusz pályaudvar, iroda- és lakópark, illetve bevásárlóközpont épül Pozsonyban. A város civil kerekesei azonban elégedetlenek a tervekkel és összefogásra szólítanak fel a rossz döntések elkerülése végett.

 

Mlynské Nivy városrész szerintük ugyanis gyökeresen átalakulhat, köszönhetően a forgalmi sávok bővítésének, az új letérősávoknak, a gyalogátkelőhelyek és zöldövezet eltüntetésének. Az összefogás szerint a tervezett pályaudvar és környéke nem lesz biztonságos a gyalogosoknak és kerékpárral közlekedőknek, amely leginkább a  Karadžičova  utca  x Mlynské nivy kereszteződés terveinél mutatkozik meg leginkább.

 

A problémás kereszteződés

 

Az elégedetlenek ezért összegyűjtötték a legfontosabb problémákat, amelyet egy felhívás formájában küldhetünk el a főpolgármesternek és a közlekedésmérnöki részlegnek. Pozsony fejlesztési terveiben az szerepel, hogy a városi  gépkocsi közlekedést 34 százalékkal csökkentik, a kerékpáros közlekedést arányát viszont 8 százalékkal növelik, a jelenlegi intézkedések azonban pont az ellenkezőjét mutatják.

 

Körkép.sk
képek: cyklokoalicia.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket