Érdekes infografikát tett közzé a Jól Vezetett Társadalom Intézete (SGI) hivatalos facebook-oldalán. Az INEKO támogatásával 16 éve életre hívott civil szervezet megvizsgálta az 50 legnagyobb településen működő önkormányzati cégek hátterét. Az eredmény: a politikusok túlságosan befolyásolják, ki kerül a városi vállalatok vezetőségébe.

 

Az infografikából kiderül, hogy Szlovákia 50 legnagyobb önkormányzata 251 céget tart fenn. Az SGI azokat vette górcső alá, amelyekben az adott település legalább 20 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik – ez összesen 180 céget jelent.

 

Ezek zöme (108) 100 százalékban városi tulajdonban van. Érdekes hogy az 50 százalékban birtokolt cégekből van a legkevesebb (mindössze 6). A városi vállalatok fajtái elég sokrétűek, van köztük hotel, üdülőközpont de még jégkorong-klub is.

 

 hirdetes_300x300  

Választásonként új vezetők kerülnek pozícióba

 

Az SGI megvizsgálta, mikor és milyen időközönként változnak a városi cégek vezetői vagy az irányító testületek összetétele. Kiderült, hogy a helyhatósági választásokat követő első 6-7 hónapban a vezetők több mint negyedét lecserélik, másik 18 százalékukat pedig a 1-1,1 éven belül.

 

A helyi választásokkal való különös „együttálláson” túl azonban más jelek is arra utalnak, hogy a helyi politika alapvetően határozza meg a cégvezetés összetételét. Az új menedzserek, ügyintézők kiválasztásánál csak ritkán pályáztatják meg a pozíciót. Az SGI-nek erre vonatkozóan 126 városi vállalat adott ki információt a 180-ból, közülük csak 25 pályáztatta meg a vezetői posztokat, és ebből csak 21 volt nyílt pályázat (vagyis olyan, amibe bárki bejelentkezhet).

 

Önkormányzati képviselők előnyben

 

És ami teljesen egyértelműen jelzi a politikai befolyás természetét: a 2014-es választások után az 50 település 1321 városi képviselője közül 360 kapott pozíciót valamelyik városi cégben, és közülük minden negyedik vezetői tisztséget tölthetett be.

 

Nyilvánvaló, hogy a négyéves ciklusonkénti állandó változás kihat a cég működésének hatékonyságára. Persze, olyan helyzetre is akad példa bőven, ahol már igencsak megkívánná a józan ész a változásokat. Nagyobb probléma azonban a nyílt pályázatok elmaradása, ami utalhat a megszokott pozícióosztás gyakorlatára is. Ez azonban – még ha indokolt is a vezetőcsere – nem a cég, és közvetve nem az adófizető választópolgárok javát szolgálja.

 

Hiszen a versenyeztetés nélkül kinevezett menedzser képességei nem feltétlenül megfelelőek, képviselők esetén pedig könnyen az önkormányzati munka rovására mehet.

 

 

 

Körkép.sk

Nyitókép: facebook/SGI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!