Kezd formát ölteni a pozsonyi Family Park projektje – áll Pozsony megye szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében. A megyei önkormányzat még tavaly decemberben fogadta el a „Családi park koncepciójának” javaslatát, ami egy szórakoztató, oktató jellegű szabadidős létesítmény lesz, ha elkészül.

 

A Family Park a tervek szerint Pozsonyligetfalu határában épül meg, a megye telkén, több mint 9 hektáron. A leendő kivitelező és működtető szeptember 7-ig adhatja be ajánlatát a megyéhez.

 

Az említett megyei telkek ügye régóta igen kényes téma. Az előző megyei vezetés ugyanis milliós nagyságrendű váltóval terhelte le a területet. A képviselőtestület egy kis része még mindig kitart a telek eladása mellett, ám a többség (87 százalék) inkább a családi park létrehozására voksolt. Ennek esetében ugyanis szó sincs eladásról, a leendő működtető csak bérbe kapja a területet 30 évre.

 

 hirdetes_300x300  
Fotó: BSK

 

Nem eladni, a pozsonyiak érdekében felhasználni

 

A legtöbben tehát pozitívumnak érzik, hogy az önkormányzat tulajdonában marad a kérdéses terület, amely infrastrukturális szempontból még a jövőben fel is értékelődhet. A megyei területrendezési terv szerint a telek sporttevékenység biztosítására hivatott.

 

„Nyíltan elmondom, hogy nyolc évig végig ellene voltam, hogy ezeket a földeket bármilyen körülmények között is eladjuk, és szilárd meggyőződésem, hogy ez a képviselőtestület, de a következő is ellene lesz az eladásnak. Ellenkezőleg: ez a terület teszi lehetővé, hogy családi park létesüljön, ami egy teljesen hétköznapi dolog, mégis nagyon hiányzik Pozsonyból”

 

nyilatkozta Pavol Frešo megyefőnök.

 

Ingrid Konrad, a főváros főépítésze elmondta, hogy kifejezetten örül annak, hogy a telkek a köz érdekét szolgálják majd, és reméli, hogy továbbra is a pozsonyiak érdekeinek megfelelően használják majd fel.

 

A családi parkra a felmérések szerint is van igény. A megkérdezettek 54 százaléka úgy érzi, szükség van rá, 37 százalékuk (főleg szülők) pedig kifejezetten hiányol egy ilyen létesítményt a városból.

 

A képen Pavol Frešo, Pozsony megye elnöke. Fotó: BSK

 

Körkép.sk

Nyitókép: BSK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!