A tegnapi parlamenti nyílt nap alkalmából több száz ember látogatott el a parlamentbe, ahol főként az oktatásüggyel, a nyugdíjasokkal, és fiatalok jövőjével kapcsolatban tettek fel kérdéseket a képviselőknek. Voltak olyan érdeklődők is, akik csupán azért érkeztek a nyílt napra, hogy betekinthessenk a parlament egyes helyiségeibe.

 

A hatvanéves Ján a családjával érkezett Simonyból (Partizánske) Pozsonyba. „Kíváncsiak voltunk arra, hogyan fog ez az egész kinézni. Leginkább annak örültünk, hogy láthatjuk, miképpen prezentálják magukat a képviselők ezen az eseményen”- mondta a TASR-nek. A tizenegyéves Renének például a tárgyalóterem tetszett a legjobban, de a katonáknak is örült.

 

A parlamenti nyílt napokon a hetvenéves Mária a nyugdíjasokat képviselte. Elmondása szerint leginkább a nyugdíjasoknak a társadalomban elfoglalt helye bántja a leginkább. „Nekem például az nem tetszik, ahogy a képviselők munkába járnak. 150 képviselőből 36, ez egy kicsit nevetséges. Én negyven évet dolgoztam le úgy, hogy minden egyes nap három gyermek mellett kellett munkába mennem. Ezért is szeretnék több képviselővel találkozni. Sőt, azt is szeretném, ha rólunk, nyugdíjasokról nem feledkeznének meg” – konstatálta.

 

 hirdetes_810x300  

A politikusoknak továbbá azt üzente, hogy ne veszekedjenek, mert az emberek már belefáradtak ebbe. „Az újságokban és a tévékben mást sem látni, csak civakodást, ami számunkra nem hoz semmi jót. Már idős, beteg emberek vagyunk, úgyhogy mindez nem tesz nekünk jót. Méltóságteljes és szép időskort szertnénk magunknak” – fejezte be Mária.

 

A tízéves Emmának és a húszéves Kristínának az tetszett a legjobban, hogy lefényképezkedhettek a parlament elnökével, Andrej Dankoval. „Rendkívül kedves volt, szinte meg is lepődtem. Azt gondoltam, hogy nem lesz olyan készséges, hogy mindenkivel fotózkodjon és aláírásokat osztogasson” – mondta a fiatal diáklány.

 

Az OĽaNO klubjának elnökéhez, Richarda Vašečkához azzal a problémával fordultak leggyakrabban az emberek, hogy Szlovákiában lopnak. „A pénz nemcsak a nyugdíjasoknak hiányzik, hanem az autópályákra is”- mondta.

 

A Most-Híd klubjának elnökét, Gál Gábort leggyakrabban a koalíciós krízisről és az előrehozott választásokról kérdezték. „Valakik azt mondták, hogy tartsunk ki, várjuk meg, amíg a koalíciós viszályok elcsitulnak, hiszen ők sem látnak más alternatívát. Aztán volt itt egy fiatal férfi, aki azt mondta, hogy az egyedüli megoldás az előrehozott választás” – nyilatkozta Gál, majd hozzátette, hogy különböző véleményekkel találkoztak, de ők azért voltak, hogy az embereknek megmagyarázzák a saját nézeteiket.

 

Dušan Čaplovičot, az oktatáügy problémáiról kérdezték, míg az SaS klubjának elnökét, Natália Blahovához a gyermekekkel kapcsolatos kérdésekkel fordultak. „Releváns kérdéseket kaptam, és meglepődtem, mennyire tájékozottak az emberek”.

 

A tegnapi nyílt napon nemcsak a parlament épületét, de a pozsonyi várat is megtekinthették az érdeklődők.

 

Forrás: teraz.sk/Körkép.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!