Négy új jelölt és ugyancsak négy jelenlegi megyei képviselő az MKP végleges nagyszombat megyei listáján, a párt megyeelnök jelöltje pedig Berényi József jelenlegi megyei alelnök

 

Nem egészen két hónappal a november 4-i megyei választások előtt, a hét elején véglegessé váltak az egyes pártok jelöltlistái. Az MKP is minden déli megyében leadta a jelöltek névsorát, így Nagyszombat megyében is, ahol teljes listát állított.  Ebben a megyében jelenleg erős az MKP jelenléte a megyei képviselő-testületben, hiszen a 40 képviselőből 12 az MKP frakció tagja, heten a Dunaszerdahelyi járást képviselik, öten pedig a Galántai járást.

 

Az MKP színeiben a Dunaszerdahelyi járásban az idei Nagyszombat megyei választásokon az alábbi jelöltek indulnak harcba a választók kegyeiért: Bacsó László, Fenes Iván, Hájos Zoltán és Menyhárt József, akik jelenleg is megyei képviselők, mellettük Hervay Rozália, Orosz Csaba, Polák László, és Soóky Marián újoncként mérettetik meg magukat.  

 

forrás: mkp.sk/archívum

 

 hirdetes_810x300  

Fenes Iván: Jó listát sikerült összeállítani, amelyet versenyképesnek tartok

 

Fenes Iván, a párt Dunaszerdahelyi járási elnöke szerint az MKP dunaszerdahelyi járási konferenciája jó listát állított össze, amelyet versenyképesnek tart.

 

„Korábban is elmondtam, hogy a célunk egyrészt olyan jelöltek állítása volt, akik már bizonyítottak, szakmailag felkészültek, de ugyanakkor fiatalokat is indítunk, akik új lendületet hoznak magukkal. Jómagam a legfontosabbnak talán azt tartom, hogy a jelölt a lakókörnyezetében elismert, megbecsült ember legyen”

 

– vélekedett Fenes Iván.  Hozzátette, igyekeztek a regionalizmus elvét is figyelembe venni, hogy a Felső- és az Alsó-Csallóköz, valamint a nagyobb városok is képviselve legyenek.  

 

Jelöltjeinknek pontosan a fele – Menyhárt József országos elnök úr, jómagam, továbbá Bacsó László, Nyárasd polgármestere, valamint Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere jelenleg is képviselőként dolgozik a Nagyszombat Megyei Önkormányzatban.  Négy jelöltünk pedig, név szerint Orosz Csaba alpolgármester Somorjáról, Polák László polgármester Ekecsről, Hervay Rozália Nagyszarváról és Soóky Marián iskolaigazgató pedig Nagymegyerről a megújulást képviselhetik. Meglátásom az, hogy jelöltjeink megfelelő elhivatottságot éreznek magukban a megyei önkormányzati munka elvégzéséhez, és valamennyien mindent megteszünk annak érdekében, hogy elnyerjük a választók bizalmát”

 

– vélekedett a járási listáról Fenes Iván, az MKP járási elnöke.

 

A csallóközi tájegységek és nagyobb települések képviselői is helyet kaptak a jelöltek között

 

Mint a Körképnek a továbbiakban elmondta, járási elnökként elégedett a képviselő-jelöltek listájával.

 

„Jelölt társaimat jól ismerem, többükkel közösen polgármesterként is naponta oldjuk az emberek mindennapi gondjait. Örömömre szolgál, hogy egy hölgy is szerepel a jelöltek között – Hervay Rozália személyében.  A hölgyekről úgy tartják, képesek a racionálisabb világlátásra és egyszerre több dologra is oda tudnak figyelni. Remélem, hogy ezt választóink is így gondolják, és női jelöltünk elnyeri bizalmukat”

 

– mondta Fenes Iván. A járási elnök hozzáfűzte:

 

„A járási konferenciánkon elfogadott listához képest változás történt a végleges jelöltlistán. Ez azért látszott indokoltnak, mert Nagymegyer városából nem lett volna jelöltünk. A módosításnak köszönhetően Nagymegyert egy fiatal iskolaigazgató, Soóky Marián képviselheti jelöltként.  A lista véglegesítése az MKP Elnökségének és az országos elnöknek a hatásköre”.

 

forrás: mkp.sk/archívum

 

Fontos, hogy jelenlegi súlyunkat megőrizzük a megyei testületben, véli az MKP Dunaszerdahelyi járási elnöke

 

A Körképnek arra a kérdésére, hogy milyen esélyeket jósol az MKP jelöltlistájának, a párt Dunaszerdahelyi járási elnöke így válaszolt:

 

Az a fontos, hogy továbbra is megtartsuk politikai súlyunkat a megyei önkormányzatban. Az erős megyei képviselet ugyanis nélkülözhetetlen feltétele annak, hogy érvényesíteni tudjuk a magyarlakta települések érdekeit. A kérdésre válaszolva tehát: optimista vagyok. Képviselőtársaim munkájával, akik eddig is részt vettek a megyei önkormányzat munkájában, elégedettek lehetünk, hiszen bizonyították rátermettségüket. Ismerik régiónk lakóinak gondjait. Felmutatható eredményeink vannak a legutóbbi négyéves időszakból, amelyekről az elkövetkező hetekben tételesen beszámolunk választóinknak a megyei választásokat megelőző kampányban”

 

mondta el a járási elnök.

 

Jó, hogy az MKP-nak Berényi József személyében van saját megyeelnök-jelöltje

 

Fenes Iván örvendetesnek tartotta, hogy az MKP-nak van saját megyeelnök-jelöltje Berényi József jelenlegi megyei alelnök személyében.

 

Berényi József jelenleg is a Nagyszombat Megyei Önkormányzat alelnöke, s az elmúlt négy évben rengeteget dolgozott azért, hogy a Dunaszerdahelyi és a Galántai járáshoz tartozó intézmények szinte mindegyike jelentős támogatást kaphasson. Emellett több útszakaszt is sikerült felújítani a két magyarlakta járásban, a dunaszerdahelyiben és a galántaiban. Ezt a munkát a jövőben is folytatni kell

 

– vélekedett Fenes Iván.

 

forrás: mkp.sk/archívum

 

Hatékonyan segíteni a magyarlakta vidék fejlődését

 

Fenes Iván szerint a Magyar Közösség Pártja megyei választásokon induló jelöltjeinek az a célja, hogy bejutásuk esetén munkájukkal hatékonyan segítsék a magyarlakta települések fejlődését.

 

A Nagyszombat megyében eddig elért eredményeinket, valamint a régiónkban élő magyar a közösségünk szempontjából fontos terveinket a közeljövőben bemutatásra kerülő megyei programunkban ismertetjük és remélem, ezek kedvező visszhangra találnak választóink körében

 

– fűzte hozzá az MKP dunaszerdahelyi járási elnöke.

 

Az MKP Galántai járásbeli jelöltjei a megyei választásokon

 

A szintén Nagyszombat megyéhez tartozó Galántai járásban az MKP az alábbi jelölteket indítja az őszi megyei választásokon: Berényi József, Forró Krisztián, Bíró László, Agócs Gergely, Pék László (jelenleg is tagjai a megyei önkormányzatnak, viszont Klabuzai Andrea és Zupko Tamás most került fel a megyei jelöltlistára.

 

Menyhárt József: az érdekérvényesítéshez erős csapat és határozottság kell

 

Menyhárt József az MKP elnöke jelenleg is megyei képviselő. Tapasztalatait így foglalta össze: „Az elmúlt négy évben kemény csatákat vívtunk, hogy a magyarlakta járások megkapják, ami jár nekik. Komoly eredményeket tudunk felmutatni, ami a megfelelő számú képviselőnek, az egységes frakciónak volt köszönhető. A megyei testületben is érvényes a parlamenti matematika, hiába a jó ügy, ha nincs hozzá kellő szavazat, nem valósulhat meg. A függetlenként bekerülő képviselők frakció híján súlytalanok, jószerével észrevehetetlenek a négy év alatt.

 

forrás: körkép.sk/archívum

 

A jövőben igyekszünk meghonosítani a területi képviselő fogalmát – minden képviselő egy adott körzetért lesz felelős. A választók, vagy akár polgármesterek így tudhatják majd, ki az a konkrét személy, akit esetleges problémáikkal megkereshetnek. Ezzel a megyét is közelebb kívánjuk hozni az emberekhez. Ezért is fordítottunk külön figyelmet arra, hogy a két járás minden pontjáról legyen jelöltünk, és minden város képviselőjelöltet állítson.

 

 

P. Vonyik Erzsébet

Nyitókép: körkép.sk/archívum

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!