Nagyszombat városa a bíróságon próbálja visszaszerezni azokat a telkeket, amelyeken ma a City Arena komplexuma áll. A város szerint a piaci ár alatt cserélt gazdát a terület.

 

Nagyszombat városa egyúttal két esetben panaszt tett az Európai Bizottságnál is „jogtalan állami támogatás” címén. Legalábbis ez derült ki abból a levélből, amelyet az érintett cég képviselői küldtek a nagyszombati képviselőtestületnek.

 

Egy euróért

 

 hirdetes_810x300  

A 3,5 hektáros, városközpontban lévő területet a város a City-Arena nevű cégnek 1 euróért adta el. A vállalat cserébe vállalta, hogy ellentételezésként modernizálja az Anton Malatinský stadiont. Ezen túl azonban a City-Arena 30 évre megszerezte a stadion bérleti jogát is – szintén egy euró/éves áron.

 

A City-Arena Plus vállalat a szabadon maradt telekrészen felépített egy bevásárlóközpontot. Mindkét cég Vladimír Poór nagyszombati nagyvállalkozó érdekeltségébe tartozik.

 

A telkek piaci ára 7,7 millió euró, a stadion bérleti jogának értéke pedig 4,3 millió euró. A City-Arena állítja, hogy csak a városi stadion felújítására 27 millió eurót költött, a környékére pedig további 4,7 milliót.

 

A telkek City-Arenának történő eladásáról a városi képviselőtestület egyhangú szavazással döntött 2012-ben, mind a 31 képviselő az eladás mellett volt.

 

Figyelmeztetik a képviselőket

 

„A polgármester döntése, amelyet bizonyára a képviselőtestület tudta nélkül hozott meg, olyan helyzetet teremtett, amely azzal fenyeget, hogy Nagyszombat városára pénzbírságot róhatnak ki a jogszabályok megsértése miatt, egyúttal kötbért is kénytelen lesz fizetni”

 

írják a levélben a City Arena képviselői. Szerintük a telkek átvételéből és más körülményekből keletkező kárt a városon joggal hajtanák be, ráadásul a telkeken lévő objektumokat is ki kéne fizetniük. Csak ez utóbbi 32 milliós tételt jelent a cég szerint.

 

Sme.sk/Körkép.sk

Nyitókép: Sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!