Robert Fico kormányfő és a Smer teljes miniszteri gárdája, illetve Andrej Kiska államfő is tartott ma délután sajtótájékoztatót.

 

A Körkép.sk csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amely korlátozza Robert Fico konspirációs elméleteinek közlését. Nyilván nem célunk a tájékoztatás minősége rovására korlátozni az elhangzottak megjelenését, de ez a tájékoztatás nem silányulhat a kormányfő és a Smer propagandájává, újra és újra elismételt kijelentéseinek szócsövévé – miközben a kormányfő az elmúlt napokban nem válaszolt a sajtó keresztkérdéseire. Erre a célra a Smer rendelkezésére állnak saját pártlapjai, szórólapjai és internetes felületei.

 

Robert Fico az ellenzék azon bejelentésére reagálva, miszerint bizalmatlansági indítványt kezdeményeznek a kormányfővel szemben, elmondta, az „elnöki palotában olyan folyamat indult el, amelynek célja egyértelműen a hatalmi viszonyok megváltoztatása az államban és a rendes parlamenti választások eredményének kétségbe vonása.

 

 hirdetes_810x300  

Fico három kérdésre adott teret az újságíróknak. Az egyikre válaszolva elmondta, hogy hétfőn a Smer tárgyalóasztalhoz ül Bugárékkal, utána összeül a koalíciós Tanács.

 

„Olyan megoldást fogunk javasolni, hogy a Most-Híd bent maradhasson a koalícióban”

 

(És újra elismételte Kiska elleni vádjait és újra feltette azt a kérdést, amire Kiska már válaszolt)

 

Andrej Kiska délután nyilvános beszédében (ezúttal ő sem adott kérdéseknek teret), kijelentette, hogy elfogadja Andrej Danko meghívását pénteken délutánra, mikor is a három közjogi méltóság, Andrej Danko (SNS) házelnök, Robert Fico (Smer) kormányfő és Andrej Kiska köztársasági elnök ül tárgyalóasztalhoz.

 

Kiska egyúttal azt is kijelentette, hogy a Szlovák Titkosszolgálat figyelmeztette a kormány tagjait az olasz maffia szlovákiai ténykedésére, de figyelmen kívül hagyták.

 

A Soros Györggyel folytatott állítólagos találkozóra nem tért ki.

 

Körkép.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!