A villanyvezetékbe akadt majd lezuhant egy magánhelikopter szombat este Nagysároson (Veľký Šariš). A helikoptert vezető férfi egy ismert eperjesi vállalkozó, Marián Troliga életét vesztette a szerencsétlenségben.

 

A Robinson R44 Raven I típusú civil kishelikopter röviddel 19 óra előtt zuhant le Nagysáros keleti részén.

 

„Egy személy tartózkodott rajta, aki végzetes sérüléseket szenvedett.”

 

jelentette az eperjesi tűzoltóság egyik munkatársa a baleset után.

 hirdetes_300x300  

 

A négyszemélyes gép lakott területen belül zuhant le, csupán néhány méterre az egyik családi háztól. A helyszínre rendőrök, mentők és tűzoltók is érkeztek, de Troligát nem tudták megmenteni.

 

A szerencsétlenül járt férfit profi jégkorongozó fia, Tomáš azonosította. Édesapja 3 évvel ezelőtt szerzett pilótaengedélyt, a helikoptert pedig főleg munkája miatt használta.

 

Beleakadt a vezetékekbe

 

A tűzoltóság szerint a helikopter minden bizonnyal felszállása során beleakadt a villanyvezetékekbe, és ez okozta a lezuhanását. A rendőrség egyelőre a nyomozás miatt nem közölt konkrét információkat a baleset körülményeiről.

 

Egyébként a villanyvezetékek elszakításával több mint 55 ezer háztartás maradt a környéken áram nélkül.

 

A balesetről a Korzáron megjelent cikkhez az egyik szemtanú is hozzászólt, kinek elmondása szerint a helikopter először 12-13 óra között jelent meg Nagysáros felett, majd 5 óra tájban ismét látták alacsonyan szállni a házak felett, ezután az egyik családi házhoz tartozó udvaron szállt le ismerőseinél.

 

„Valamivel több mint egy óra múlva beindította a gépet, majd elkezdett emelkedni kelet-dél irányba, de hirtelen megfordult, mintha vissza akart volna térni (…). Ennek a fordulásnak és visszarepülésének során kicsit feljebb emelkedett és elkapta az elektromos vezetékeket, ami után a földbe csapódott pontosan a mi irányunkba. Volt ott 10 gyerek, talán 8 felnőtt. Teljesen mint egy akciófilmben.”

 

írta a Korzár olvasója, aki hozzátette, hogy a becsapódó gépről lerepült alkatrészek, valamint az elszakított villanyvezetékek részei a szomszédos házak kertjeiben kötöttek ki.

 

 

Ki volt Marián Troliga?

 

Marián Troliga a Troliga Bus, s.r.o. tulajdonosa volt, cége autóbusz-gyártással foglalkozik. Ezen kívül érdekeltségébe tartozott néhány másik vállalat is, melyek alkatrészgyártással foglalkoznak, egyik üzeme Nagykürtösben 450 főt foglalkoztat.

 

Idén egy úgy téli stadion felépítését tervezte Eperjesen, és támogatni akarta az eperjesi jégkorongot, hogy visszatérhessenek az Extraligába. Troliga fia egyébként profi jégkorongozó.

 

Egy a Korzáron megjelenés előtt álló, nemrégiben az elhunyttal készített interjúban Troliga erről a befektetésről beszélt. Saját elmondása szerint az új téli stadiont „szívből jövő befektetésnek” tekintette.

 

presov.korzar.sme.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!