A minap indította útjára új kampányát a Közlekedési Minisztérium, a jelek szerint pedig Érsek Áprád (Most-Híd) miniszter élére állt a kezdeményezésnek.

 

#utazzunkmásként – így hangzik a minisztérium kampány-szlogene magyarul, mellyel a forgalmi dugókat szeretnék csökkenteni. Érsek Árpád hétfőn azzal mutatta be az induló kampányt, hogy kijelentette, a közutakon közlekedő autók számát csökkentendő ő maga is felajánlj egy helyet szolgálati kocsijában a Pozsonyba igyekvők számára.

 

„A Közlekedési Minisztérium több lépést is tesz a közúti személyszállítás támogatására, leginkább a vonatközlekedés megerősítésére összpontosítunk, de kulcsfontosságú ebben az irányban az emberek támogatása, akik naponta járnak munkába. Ezért úgy döntöttem, hogy személyes példával fogom motiválni az embereket, miszerint máshogy is lehet munkába járni, és mindenki harcolhat a forgalmi dugók ellen”

 

mondta Érsek.

 hirdetes_300x300  

 

 

A kampányba szeptembertől bárki bekapcsolódhat, azzal, hogy munkábajáráskor, vagy személyes ügyei intézésekor alternatív megoldást választ a személyautó helyett, melynek esetében többségében egyedül utaznak az emberek.

 

Érsek Árpád arra ösztönözné ezért az embereket, hogy a „carsharing” elve szerint (autómegosztás – a szerk. megj.) osszák meg autójukat másokkal, így például három külön autó helyett csak eggyel utaznának. A minisztérium leginkább arra buzdít, hogy a személyautókat cseréljék le vonatra, autóbuszra vagy épp biciklire. Aki így tesz, és az erről készül fotót az #ideminak megjelöléssel együtt feltölti a facebookra, azt – ha szerencséje van – kisorsolják egy útra a miniszter szolgálai autóján.

 

Érsek kedden vonattal ment munkába

 

A hétfőn felajánlott „egy hely az autómban” kampány után a miniszter kedden vonattal utazott be Pozsonyba. Nem titkolt célja volt, hogy felmérje, mennyire terhelt a vonal, és hogy van-e még benne potenciál a bővítésre.

 

 

Érsek Annamajorban (Miloslavov) szállt fel a vonatra, ahol beszélgetett az utasokkal is. A vonatozás után a miniszter kiemelte, hogy azon községek, akik korábban kihasználták a Szlovák Vasút ajánlatát, és a vonatmegállóknál parkolót építettek ki, lakosaik szemszögéből pozitívan cselekedtek.

 

Körkép.sk, mindop.sk

Nyitókép: reprofoto

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!