Azok az utasok, akik múlt héten hosszú órákra ragadtak Pozsonyban a vonatban, a törvényi kereteken felül fogják kártéríteni. A Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) vezérigazgatóját, Filip Hlubockýt maga Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter szólította fel erre mai találkozójukon. Érsek ugyanakkor szorgalmazta a ZSSK alkalmazottainak intenzív iskolázását.

 

„Ahogy röviddel az incidens után is mondtam, hasonló helyzeteket, mikor az utasok rabokká válnak, nem ismétlődhetnek meg. A ZSSK vezérigazgatója megígérte nekem, hogy minden intézkedést foganatosítani fognak, hogy egy ilyen helyzet ne ismétlődhessen meg, valamint arról informált, hogy ő személyesen talál módot arra, hogy az utasok a törvény szabta kereteken felül kapjanak kártérítést”

 

nyilatkozta a találkozó után Érsek.

 

Teljesen összeomlott a vasúti közlekedés Pozsonyban. Órákat késtek a vonatok

 hirdetes_300x300  

 

Hogy konkrétan milyen módon fogják az utasok kártérítését intézni, az elkövetkező napokban fogják bejelenteni. A ZSSK a következő időszakban intenzívebb gyakorlatokat és iskolázásokat fog tartani alkalmazottainak, hogy egy hasonló helyzetben helyt tudjanak állni, és gyorsan tudjanak reagálni az utasok és alkalmazottak biztonsága érdekében.

 

Ahogy arról a Körkép.sk-n is beszámoltunk, múlt héten több órát kellett az utasoknak két állomás között várakozniuk az áram nélkül maradt vonatban, miközben nem kaptak ivóvizet, valamint a szellőzőrendszer és a toalettek sem működtek. Erről bővebben itt számoltunk be.

 

A ZSSK az eset után közleményben elnézést kért utasaitól, valamint jelezte, hogy a hatályos törvények alapján minden utas kérhet kártérítést, melyet az utazási rend alapján fognak kifizetni.

 

teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép: dennikn.sk/Tomáš Benedikovič

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!