A Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) elindította az elektromos kerékpárok kölcsönzésével kapcsolatos tesztprojektjét, melyet a vonattal utazók számára talált ki. A kezdeményezést konkrétan a Szenc–Pozsonyligetfalu vonalon tesztelik.

 

Tomáš Kováč, a ZSSK szóvivője szerint az új szolgáltatás 19 napon át, szeptember 24-től (hétfő) egészen október 12-ig (péntek) fog üzemelni.

 

A fentebb említet vonal egyik vonatjában hat elektromos kerékpár fog az utasok rendelkezésére állni.

 

 hirdetes_300x300  

Munkába vagy iskolába

 

Az utasok azután vehetik igénybe a kerékpárokat, miután leszálltak a vonatról. Az utasok a vonatmegállóból az elektromos kerékpárral közlekedhetnek tovább a munkahelyükre vagy az iskolába. Szükség esetén az elektromos biciklit több napra is ki lehet kölcsönözni.

 

A pilóta projekt befejezése után a ZSSK szeretné kiértékelni a projekt effektivitását és sikerességét.

 

„A partnerünkkel együtt szükségünk lesz arra, hogy az összes hibát kielemezzük. Meglátjuk, hogy mi lesz az, ami meglep majd bennünket. De bízom benne, hogy kevés ilyen probléma lesz, és mindent képesek leszünk megoldani ahhoz, hogy ezt projektet mihamarabb újra üzembe tudjuk helyezni“

 

– jelentette ki a hétfői sajtótájékoztatóján Marek Luboťka a ZSSK marketingkommunikációs részlegéről.

 

Kölcsönzés alkalmazáson keresztül

 

A ZSSK az Antik Telecom vállalattal együttműködve indítja el a projektet. Igor Kolla, a vállalat igazgatója szerint a kerékpár kikölcsönzésére az ajánlott idő 3 nap lesz, míg a maximálisan elfogadható idő 7 nap.

 

Az utasok az Antik City Bike alkalmazáson keresztül kölcsönözhetik ki a kerékpárokat, ami a ZSSK slovakrail.sk honlapján található meg.

 

A kikölcsönzés során először a letétet – ezt aztán visszaadják –, majd a kerékpár kölcsönzési díját kell kifizetni.

 

Egyszeri feltöltéssel 45 kilométert lehet megtenni a kerékpárral, ami maximum 25 km/órás sebességgel tud közlekedni. Az elektromos kerékpár hordozható töltőt is tartalmaz, a töltés pedig 3–5 órát vesz igénybe.

 

Sme.sk/Körkép.sk

Nyitókép: ZSSK

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!