Hétfőn még azt állította a SME napilapnak, hogy nem ismeri a vádlott Alena Zsuzsovát, és egyáltalán nem tudott arról, hogy létezik ez a nő. Kedden este azonban a Markíza televíziónak már azt nyilatkozta, hogy ismeri a szóban forgó hölgyet, akivel körülbelül háromszor személyesen is találkozott. Hogyan tudja megmagyarázni ezt az ellentmondást?

 

„Úgy, hogy az Alena Zsuzsová név nekem semmit sem mondott, és soha életemben nem hallotta.

 

Ezért meg sem fordult a fejemben, hogy Aja és ő ugyanaz a személy lehet, akivel tíz évvel ezelőtt kapcsolatba kerültem.“

 

Akkor mégis hogyan sikerült Alena Zsuzsovával azonosítania?

 

„Egyes újságírókon keresztül. Valamit éppen segítettem nekik kideríteni, amikor először hangzott el az Ajka név, nekem pedig eszembe jutott, hogy talán róla van szó.

 

A telefonomban megtaláltam egy régi beszélgetést. Azután elkezdtünk nyomozni a telefonszámon keresztül, hogy valóban ő lehet-e a keresett személy. A Markíza televízióban dolgozó emberek próbálták kideríteni Zsuzsová számát azoktól a személyektől, akik egykor ismerték.“

 

Azok alapján a képek alapján sem ismerte őt fel, amelyek a napokban jelentek meg róla?

 hirdetes_300x300  

 

„A letartóztatásakor készült képeket összehasonlítottam azokkal a képekkel, amelyek a rendelkezésemre álltak a WhatsApp-ban (üzenetküldő alkalmazás – szerk. megj.), ahol egykor írtunk. Azok alapján a képek alapján egyáltalán nem hasonlított arra a nőre, akit letartóztattak.

 

Nem tudom, hogyan képes valaki tíz év alatt ennyire tönkretenni magát. Hogy orvosságok, vagy valami más áll-e a háttérben, nem tudom. Az biztos, hogy a két személy egyáltalán nem hasonlít egymásra.“

 

Annak idején milyen céllal vette fel Önnel a kapcsolatot?

 

 „Nem tudom, hogy honnan szerezte meg a telefonszámomat, de először egy olyan sms-t ír nekem, ami nem nekem szólt. Én megírtam neki, hogy valószínűleg valami keveredés történt, majd elkezdtünk egymással kommunikálni.

 

Ha az egyes emberek valakivel fel akarják venni a kapcsolatot, akkor azt általában úgy csinálják, hogy egy téves sms-t küldenek.

 

Telkeket kínált nekem. Ezeknek a telkeknek a közvetítéséből tett szert provízióra (jutalékra). Abban az időben telekvásárláson gondolkodtam. Néhányszor találkoztunk, végül semmit sem vettem, ezért nagyon mogorva lett.

 

Ezután megkért, hogy nem tudnám-e anyagilag támogatni, mert kisgyermeke van és pénzügyi problémái adódtak. Az volt az érzésem, hogy sürgősen pénzre van szüksége. Éreztem, hogy valami bántja. Adtam neki pénzt, majd eltűnt, én pedig teljesen megfeledkeztem róla.“

 

A vezetéknevére nem kérdezett rá?

 

„Lehet, hogy mondta a nevét, de nem emlékszem rá.“

 

Csak úgy adott pénzt a gyerekének, és megelégedett azzal, hogy Ajkának hívják?

 

„Tudja maga, hogy hányszor adok így pénzt? Azt gondolja, hogy közben azzal foglalkozom, hogy kit hogyan hívnak? Nekem az teljesen mindegy. Abban az esetben, ha valaki azt szeretné, hogy visszakapja a pénzét, akkor természetesen kideríti az illető nevét és címét.

 

De ha valakinek valamit odaajándékozol, és azt az ajándékot nem akarod visszakapni, akkor minek azzal foglalkozni, hogy például a Škultéty utca 7-ben lakik-e vagy sem?”

 

Milyen összeggel segítette ki Zsuzsovát?

 

„Olyan 500–700 euróval. De pontosan már nem emlékszem rá.“

 

A Markízának azt mondta, hogy a közös találkozójukon a hölgy Kočnert is említette, mégpedig azzal kapcsolatban, hogy a telkeket neki fogja felajánlani. Nem lepte meg, hogy egy ilyen névvel hozakodott elő?

 

„Az jutott eszembe, hogy ha egy ilyen egyszerű komáromi csaj ismeri Kočnert, akkor biztos vannak kapcsolatai. Ez volt minden. Nem érdekelt a dolog. Mindenki azt ismeri, akit akar.“

 

Megkérdezte tőle, hogy mit csinál, miből él?

 

 „Nem. Ingatlanokat közvetített, így feltételeztem, hogy a províziókból él. Nem foglalkoztam azzal, hogy anyaságin van-e vagy sem.“

 

A médiában olyan információk is megjelentek, miszerint a közösségi oldalakon hamis profil alatt kapcsolatba lépett egyes politikusokkal azzal a céllal, hogy kompromittáló információkat szerezzen róluk. Ön ilyen téren nem kommunikált vele?

 

 „Több olyan politikusról hallottam, akikkel kapcsolatban volt, de nem fogom őket bemocskolni. Nem lenne korrekt.

 

Megnéztem a közösségi oldalamat, de nem találtam meg. Nincs az ismerőseim között, és nem is kommunikáltunk egymással.

 

Nem tudom, hogy ez amiatt van-e, hogy azóta más profilt működtet. Én 2010-ben nem is voltam benne a politikában, hogyan tudott volna kompromittálni? Belőlem mást nem tudott volna kicsalni, csak províziót a telekeladásból, vagy pénzt a gyerekének”.

 

Sme.sk

Nyitókép: Nový Čas

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!