Kotleba szerint Hrnko (SNS) és Danko (SNS) azt kérdezte tőle, mit kérne az alkotmánybírákról szóló törvény megszavazásáért. A találkozóra elmondása szerint Danko irodájában került sor, Fico, Glváč és Bugár jelenlétében.

 

Az elmúlt napokban a Körképen mi is beszámoltunk arról, hogy a parlament végül nem szavazta meg az alkotmánybírák kinevezéséről szóló törvénymódosítást, mely megkerülte volna a jelenlegi államfőt, Ficonak pedig utat engedett volna az Alkotmánybíróságra.

 

Kotleba állítása szerint Danko tehet mindenről, mert nem tartotta be az igéretét, melyet Kotlebáéknak adott. Kotleba azt mondta, hogy az SNS az antiszemitizmus definíciójáról szóló nyilatkozat visszavonását ígérte, ami végül nem történt meg.

 

 hirdetes_300x300  

Kotleba szerint röviddel a szavazás előtt Danko behívta őt az irodájába hogy elmagyarázza, miért nem teljesítheti az ĽSNS-ék akaratát. A Smeres Glváč és Fico is jelen volt, majd Bugár is megérkezett, aki pár szót váltott Dankoval, majd távozott.

 

A DenníkN megszólította az érintetteket, hogy cáfolják vagy erősítsék meg Kotleba állításait. Glváč tagadta, hogy jelen lett volna, Bugár csak azt tagadta, hogy Kotlebával tárgyalt volna, de nem cáfolta, hogy ott volt Danko irodájában.

 

Az SNS egyáltalán nem reagált a megkeresésre, később azonban Hrnko, az SNS frakcióvezetője cáfolta, hogy tárgyaltak volna Kotlebával a törvénymódosítás megtámogatásáról, Igor Matovič pedig közösségi oldalán jelezte, hogy látta, ahogy Hrnko felkereste Kotlebáékat.

 

DenníkN/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!