Nyitókép:  SME/Gabriel Kuchta

 

Az ügyészség Marian Kočner vállalkozó vizsgálati fogságának szigorítását javasolja. Kočner egyelőre előzetes letartóztatásban van, mert az ügyészség és a bíróság is attól tart, hogy amennyiben szabadon engednék, továbbra is bűncselekményeket vinne véghez.

 

A Speciális Ügyészség kirendelt ügyésze, Ján Šanta javaslatot tesz arra, hogy szigorítsák Marian Kočner vizsgálati fogságát, mert állítólag befolyásolja a nyomozást – tájékoztatott a JOJ televízió, majd a hírt Kočner védőügyvédje is megerősítette a SME-nek.

 

 hirdetes_300x300  

Az ügyész kollúziós fogságot javasolt Marian Kočner számára, ami a személyi szabadság korlátozásának egyik legkeményebb módja. A kollúziós fogság idején a vádlott az ügyész szigorú felügyelete alatt áll, ugyanis az ügyész hagyja jóvá a vádlott telefonhívásait, és rajta keresztül megy át az összes posta.

 

A Büntetőeljárási Törvénykönyv szerint az ügyész abban az esetben rendelheti a kollúziós fogságot, ha gyanúja szerint a vádlott összejátszik és befolyásolja a tanúkat, vagy más módon próbálja meghiúsítani a súlyos bűncselekmények kivizsgálását.

 

Kočner továbbra is börtönben marad

 

Kočner ügyvédjének elmondása szerint az ügyész a Markízával szembeni váltóhamisítás miatt javasolta a fogság szigorítását.

 

„A Ján Kuciak és menyasszonya gyilkosságának ügyében folytatott eljárás egy titkos tanúja állítólag írásos bizonyítékot nyújtott be, amely alátámasztja, hogy Kočner úr a börtönből akadályozza a váltóügyben folytatott nyomozást”

 

– magyarázta Kočner ügyvédje a SME-nek.

 

A kollúziós fogság tehát közvetlenül nem a Kuciak-gyilkossággal függ össze. Az ügyben Kočner egyelőre nem gyanúsított, a rendőrség azonban vizsgálja a gyilkosságban való esetleges részvételét.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!