Nem először fordul elő, hogy Robert Fico smeres pártelnök és parlamenti képviselő szavaival támadja Andrej Kiska államfőt. Most épp a Szlovák Távirati Iroda műsorában nyilatkozott róla.

 

„Kiska államfő egy politikai analfatéba és olyan ember, akinek semmilyen véleménye sincs. Azt mondja el, amit a tanácsadói mondanak neki 1998-ban parlamenti választások voltak, én akkor a Demokratikus Baloldal Pártja színeiben indultam és legyőztük az akkori kormánykoalíciót, amelyet Mečiar úr vezetett”

 

reagált Fico arra az esetre, mikor Andrej Kiska a 2018-as évet 1998-hoz hasonlította.

 

Kiska akkor arra hívta fel a figyelmet, hogy ebben az évben megdőlt Fico kormánya, épp 20 évvel azután hogy megdőlt Vladimír Mečiar kormánya. Idén azonban a kormány cseréjére került sor, nem a kormánykoalícióéra.

 hirdetes_300x300  

 

„Kiska úr valószínűleg nem vette észre, hogy Mečiar úr 1998-ban elesett, de 2018-ban a Smer-SD még mindig a legerősebb politikai párt. És ennek a pártnak az élén Robert Fico áll, aki sehova sem megy el”

 

mondta Fico az interjúban.

 

„Én nem loptam földterületet és nem követtem el adócsalásokat sem és nincs semmilyen kapcsolatom a maffiára, ahogy néhány ellenzéki képviselőnek. Engem semmi sem tesz alkalmatlanná. Vezetem ezt a pártot és vezetni is fogom 2020-ig. És ha ez a párt megnyeri a választásokat, illetve olyan eredményt ér el, ami feljogosítja a kormányralépésre, akkor ott fogok állni ennek a pártnak az élén, és tárgyalok majd a kormányba való belépésről”

 

tette hozzá Fico, aki beszélt a kormányfői posztról való távozásáról is.

 

„Előrehozott választások fenyegettek. Főleg Bugár Béla nyomására. Én mindenáron meg akartam akadályozni, mert káoszt eredményezett volna. Kiska államfő is kavart benne, aki hivatalnokkormányt akart felállítani. Egyáltalán nem tudtam elképzelni, hogy olyan pártok alakítsanak kormányt, akik most a parlametnben ellenzékiek. Ezért én egyedül hoztam egy személyes döntést, hogy előnyben részesítem a kormánykoalíciót személyes ambícióimmal szemben. Ha nem hozom meg ezt a döntést, valószínűleg belemegyünk az előrehozott választásokba”

 

mondta Fico.

 

 

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!