Nyitókép: DenníkN

 

Szlovákia idén ünnepli a bársonyos forradalom 30. évfordulóját. A mandátumának utolsó évét töltő Andrej Kiska államfő szokásos, évi állami kitüntetettjeinek listájával erre az eseményre is emlékezik.

 

A jövő hét kedden, január 8-án a Szlovák Filmharmónia épületében kitüntetendő személyek között lesz a Most-Híd egyik szellemi atyja, az Orbán kormányt úton útfélen támadó DenníkN szlovák liberális portál szerkesztőbizottságának a tagja, Hunčík Péter is.

 

Hunčík Péter. Kép: reprofoto, Pod Lampou (Körkép.sk)

 

 hirdetes_300x300  

A liberális nézeteket valló Hunčíkot a DenníkN információi szerint az 1989. novemberi események kapcsán tünteti ki az államfő Ladislav Snopkoval, a Nyilvánosság az Erőszak ellen egykori politikusával együtt.

 

Tavaly Bugár Béla tanácsadóját és Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök barátját., az Új Szó szerkesztőbizottságának korábbi  elnökét, a szintén 89-es Szigeti László is kitüntette a szlovák államfő.

 

Szigeti: ha a Fidesznek nem kellünk, jó lesz Bajnai Gordon is

 

Andrej Kiska idén júniusban távozik az elnöki palotából. Mint korábban már többször kijelentette, újabb mandátumért már nem száll harcba, a politikából azonban nem kíván távozni. Hogy konkrétan milyen közéleti szerepet vállal, egyelőre nem ismert.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!