Nyitókép: DenníkN

 

Amikor múlt héten a sajtóban megjelent, hogy Alena Zsuzsová a főügyész helyettesével és a parlament alelnökével is kommunikált, az előbbi lemondott, az utóbbi azonban ezt nem tervezi, és egyre inkább belegabalyodik a hazugságokba.

 

A DenníkN összeszedte Martin Glváč állításait, és összehasonlította azokat a valósággal, melyek a nyomozati anyagban találhatók.

 

Nem tudta, kiről van szó

 hirdetes_300x300  

 

„Fogalmam sem volt, még akkor sem, amikor letartóztatták, hogy ki ő. Más volt ugyanis a kinézete…és nem Alena Zsuzsovának hívták, hanem valahogy máshogy, így fogalmam sem volt, hogy ki ő“ – mondta Glváč.


„Boldog névnapot kívánok“– írta Glváč Alena Zsuzsovának kedden, 2018. március 27-én reggel 8 óra 41 perckor. Tényleg ekkor van Alena névnapja. 8:41.

 

Szerdán, 2018. június 13-án 13.04-kor Glváč a születésnapján köszöntötte Zsuzsovát. „Minden jót kívánok a 147. születésnapon.“ A jegyzőkönyv szerint Zsuzsová tényleg június 13-án született, és akkor ünnepelte a 44. születésnapját.

 

Hogy Glváč közelebbről is ismerte Zsuzsovát, egy következő üzenet is bizonyítja, melyet 2018. március 20-án, kedden küldött, és melyből kiderül, hogy Glváč Zsuzsová lányát is ismeri, mert a nevén nevezte őt és azt írta, hogy elégedett lesz.

 

Nem találkoztak

 

Glváč azt is mondta, hogy kizárt, hogy Zsuzsovával találkozott volna. „Sem otthon, sem a hétvégi házban, sem a parlamentben, sem sehol máshol nem találkoztam ezzel a személlyel, aki a fényképeken szerepel“ – mondta Glváč.

 

Zsuzsová vallomásában ellenben azt mondta, hogy háromszor találkozott Glváčcsal, akivel baráti, flörtölős kapcsolatban állt, szereti őt mint embert, de nem volt semmi köztük, mert a politikusnak partnere és kisgyermeke van.

 

„Ha holnap nem jössz, megyek én!!!“ – írta Glváč Zsuzsovának szerdán, június 20-án, és „meglepetést“ ígért neki.

 

Harmadik személyek

 

Glváč állítása szerint harmadik személyeken keresztül is kommunikált Zsuzsovával, ami azt jelenti, hogy más is kezelte a közösségi oldalait. Kommunikációjukból azonban nyilvánvaló, hogy Viberen keresztül is írogattak és sms üzeneteket is váltottak. Ezek nem minősülnek közösségi oldalnak, ugyanakkor azt tanúsítanák, hogy Glváč mobilját valaki más is használta.

 

A parlament kamerafelvételei viszont egyértelműen lebuktatják Glváčot, aki abban az időben, amikor épp Zsuzsvával kommunikált valóban a parlamentben volt. „Írj, az ülésteremben ülök, és az egyetlen dolog, ami örömet okoz, a te sms-ed“, Glváč ekkor valóban az ülésteremben ült mobillal a kezében, és épp Igor Matovič szólalt fel.

 

A DenníkN cikke több további hamis állítást is szembeállított a valósággal. Glváč többek között a katonai ügyésszel és a főügyésszel kapcsolatban is sarkított, ahogyan erre az ellenzék is rámutatott.

 

Hogy a fentiek ellenére megelégszik-e Peter Pellegrini (Smer) kormányfő Martin Glváč (Smer) magyarázatával, nem tudni. A kormányhivatal szerda óta nem válaszol az ezzel kapcsolatos kérdésekre, zárul a DenníkN cikke.

 

DenníkN/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!