Nyitókép forrása: cas.sk

 

A kormány mai ülésén az Európai Munkaügyi Hivatal (ELA) megpályázásáról tárgyal, illetve a miniszterek találkoznak a fővárosban tüntető gazdákkal.

 

Pellegrini elmondása szerint, a gazdák elmondhatják követeléseiket a kabinetnek, amelyből majd „mindenki levonja a maga házi feladatát”.

 

Az ELA-t Jean_Claude Juncker EB-elnök 2017-es javaslatára hozzák létre, egy eddig még nem működő hivatalról van szó. Az ügynökségnek 140 alkalmazottja lesz és nagyjából 50 millió eurós éves költségvetésből gazdálkodik majd. A tagállamok városai hamarosan benyújthatják pályázatukat, hogy ők adjanak otthont az ügynökségnek. Peter Pellgrini Angela Merkelnél is lobbizott Pozsony érdekében, mikor a német kancellár a szlovák fővárosba látogatott, egyenes választ azonban nem kapott.

 hirdetes_300x300  

 

Szlovákia nem először pályázik európai hivatal elnyerésér, még a III. Fico-kormány idején Robert Fico az Európai Gyógyszerügynökséget akarta Pozsonyba hozni, a cél érdekében támogatta Emmanuel Macron baloldali francia elnök javaslatát a kiküldött munkaerőről, cserébe azonban Franciaország ugyanezt nem tette meg, és nem támogatta Szlovákia pályázatát.

 

A kabinet ma ülésén szó lesz még az európai parlamenti választások szervezési és technikai kivitelezésének kérdéseiről. A jelek szerint a májusi EP-választások költségei 10,2 millió euróra rúgnak majd.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!