Nyitókép forrása: HNonline.sk

 

Robert Fico exkormányfő és a drogcsempészésért jelenleg olasz börtönben ülő Antonino Vadala évekkel ezelőtti telefonbeszélgetéséről készült felvételek nagyon közeli barátságról tanúskodnak – közölte a A Cseh Oknyomozó-újságírás Központja hivatalos honlapján, az investigace.cz-n.

 

A Vadala és Fico beszélgetéséről készült hangfelvételtől először az olasz La Repubblica lap számolt be ügyészségi forrásokra hivatkozva. A beszélgetésre még 2012-ben került sor, mikor Vadalát a rendőrség drogcsempészés gyanúja miatt hallgatta le. Az oknyomozóközpont az olasz ügyészségre hivatkozva azt írja, hogy a felvétel hitelessége megerősítést nyert, és azon valóban Fico és Vadala hallható.

 

Antonino Vadala, az olasz calabriai maffia, az Ndrangheta szlovákiai ágának képviselője Ján Kuciak egy évvel ezelőtt meggyilkolt újságíró utolsó cikkének főszereplője, aki szoros kapcsolatban állt Robert Fico közvetlen közelében dolgozó kormánytisztviselőkkel. Fico egykori asszisztense, „külügyi tanácsadója”, a korábbi playmate, Mária Trošková és Vadala hosszabb ideig szeretők voltak. Vadala ezen kívül közös cégben szerepelt a smeres Viliam Jasaň fiával. Jasaň maga pedig az állambiztonsági tanács főtitkára volt.

 hirdetes_300x300  

 

A telefonbeszélgetés tartalmáról az oknyomozók egyelőre nem árultak el semmit, mert a nyomozás még folyamatban van.

 

Robert Fico egyszerűen tagadta, hogy valaha is ismerte volna Vadalát. Tegnap szóvivőjén keresztül azt nyilatkozta, hogy az egész hazugság, csak ki „valakik” ki akarják élezni a mai évforduló indulatait, és el akarják terelni Andrej Kiska adócsalási ügyéről a figyelmet.

 

Olasz lap: Robert Fico korábban telefonon beszélt Antonino Vadalával

 

„Hazugság” – Fico reakciója az olasz sajtó értesüléseiről

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.