Nyitókép forrása: Sme.sk

 

Bugár Bélának kezd elege lenni abból, hogy mindig, mikor két állami tisztviselő veszekedik, neki kell köztük közvetítenie és magyarázkodnia. Ez derül ki a TASR-nek adott nyilatkozatából, mikor Kiska állítólagos megzsarolásával kapcsolatban kérdezték. Ahogy tegnap a Körkép.sk is beszámolt, Andrej Kiska bejelentette, hogy Robert Fico megzsarolta őt, hogy ha nem nevezi ki alkotmánybírónak, eljárást indíttat ellene a KTAG-ügyben.

 

„Az elnök úrral nem egy telefonos és személyes négyszemközti találkozóm volt. Nem csak most, hanem az országot érintő több nagyon súlyos kérdésben is. Ezeknek a beszélgetéseknek a tartalma bizalmas, így sosem fogok róluk nyilvánosan beszélni.”

 

fogalmazott Bugár. Hozzátette, hogy Kiska és Fico felnőtt emberek, akiknek egymás közt kéne megoldani a problémáikat.

 hirdetes_300x300  

 

Kiska szerint Fico megzsarolta: “Azt mondta, ha kinevezem az Alkotmánybíróság elnökének, nem lesz semmiféle büntetőeljárás”

 

Kiska: Fico bosszúja

 

Kiska pénteken bejelentette, hogy az ő érdekeltségébe tartozó KTAG cég ügvezetője elleni büntetőeljárás csak bosszú Fico részéről, amiért nem nevezte volna ki őt az alkotmánybíróság elnökének, és ezzel elutasította Fico politikai nyugdíjazását az alkotmánybírói pozícióba.

 

Kiska elmondása szerint számára egyértelmű, hogy elnöki hivatali ideje lejárta után ellene is eljárást fognak kezdeményezni. Kiska az is elmondta, hogy Fico szándékáról Bugár Béla és Peter Pellegrini (Smer) házelnök is tudott. Épp Bugár Béla adta át Fico üzenetét az államfőnek: vagy kinevezi őt alkotmánybíró-elnöknek, vagy folytatódik ellene a hadjárat.

 

Kiska felhjvta a figyelmet, hogy Fico decemberig tartózkodott minden személyes támadástól. Aztán jelezte az exkormányfőnek, hogy nem teljesíti követelését.

 

Adóbűncselekménnyel vádolták meg Kiska KTAG vállalatának ügyvezetőjét

 

A KTAG-ügy

 

A 2014-es elnökválasztási kampány során – mikor Fico csúfos vereséget szenvedett Kiskától a második fordulóban – a KTAG nevű cég fizette Kiska kampányát. Az ügyvezető a kampány költségeit a kiadások közé számolta el, és 146 ezer eurós áfát igényelt vissza az államtól.

 

A későbbi adóellenőrzés során azonban a Pénzügyi Főigazgatóság munkatársai nem ismerték el a költségek elszámolásának jogosságát. A cég jelenlegi ügyvezetője, Eduard Kučkovský ellen jogtalan áfavisszaigénylés miatt büntetőeljárás indult.

 

A főügyészség újraindította a vizsgálatot Kiska cégének ügyében

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!