Nyitókép: TASR

 

Az államfőválasztás a Szlovákiával kapcsolatos víziókról szól, nem pedig a felmérésekről és a visszalépésekről – jelentette ki Maroš Šefčovič államfőjelölt azután, hogy Robert Mistrík visszalépett Zuzana Čaputová javára, és közzétettek egy felmérést, amelyben Čaputová még Šefčovičot is megelőzte.

 

„Remélem, hogy azután, miután a jelöltek egy része már megegyezett arról, hogy ki kinek a javára lép vissza, végre eljutunk oda, amiről a kezdetektől fogva beszélnünk kellett volna – például olyan témákról, amelyek előremozdítják Szlovákiát, a jövőben munkahelyeket és jobb fizetéseket biztosítanak, javítanának azoknak az idősek helyzetén, akiknek adósaik vagyunk, illetve a fiatal családok támogatásával kapcsolatos témákat is érintenünk kellett volna”

 

– mondta Šefčovič.

 hirdetes_810x300  

 

Felhívta a figyelmet arra is, hogy az ő programja Szlovákia további fejlesztéséről, valamint az erős szociális dimenzióról szól, különös tekintettel a nyugdíjasokra és a fiatal családokra. Šefčovič további célja „a megosztott társadalom egyesítése, és az, hogy továbbra is első hegedűsként, sikeresen játsszunk az Európai Unióban”.

 

Az államfőválasztás első fordulójára március 16-án kerül sor. Amennyiben az első körben egyik jelölt sem szerzi meg az érvényes szavazatok abszolút többségét, március 30-án második fordulót tartanak. Ebben az első kör két legsikeresebb jelöltje vesz részt. Szavazni reggel 7.00 órától este 22.00 óráig lehet majd.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!