Nyitókép: Foto N – Ján Krošlák

 

A meggyilkolt újságíró menyasszonyának édesanyja, Zlatica Kušnírová vissza akarta adni Robert Ficonak azt a rózsacsokrot, amit pár évvel ezelőtt a kisszebeni (Sabinov) nemzetközi nőnapon adott neki.

 

Kušnírová asszony csütörtökön délután az eperjesi nemzetközi nőnapi ünnepség alkalmával szeretett volna szembenézni Ficoval, de a biztonságiak nem engedték be a terembe.

 

 hirdetes_300x300  

Annak ellenére, hogy több száz embert – köztük sokakat meghívó nélkül – engedtek be a Maroš Šefčovič államfőjelölti kampányával egybekötött nőnapu ünnepségre, Kušnírová asszonyt távozásra késztették.

 

Állítólag az emberek a terem előtt arról próbálták meggyőzni, hogy ne menjen be és ne provokálja Ficoékat.

 

Az asszony végül a terem ajtaja elé helyezte el a rózsákat.

 

„Meg kellett ezt tennem Martinkáért és Jankoért. Kezet akartam vele fogni, és vissza akartam neki adni azokat a virágokat, amit évekkel ezelőtt Kisszebenben adott nekem. A szemébe akartam mondani, hogy nem akarok vérrel átitatott virágokat, és különbség van aközött, hogy az embernek a munkától vagy a vértől piszkos-e a keze”

 

– mondta Zlatica Kušnírová azzal kapcsolatban, hogy miért akart részt venni az eperjesi nőnapi ünnepségen.

 

Zlatica Kušnírová a rózsacsokorral Anna Remiášovára is szeretett volna megemlékezni, akinek a fiát, Róbert Remiášt szintén meggyilkolták. Remiášová húsz évvel ezelőtt azt a virágcsokrot vágta hozzá Vladimír Mečiarhoz, amit a fia sírjáról hozott.

 

Denník N

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!