Nyitókép forrása: Ministerstvo Obrany

 

A katonai hírszerzés vezetője, Ján Balciar a horvátországi Sukosanban vásárolt apartmant, közvetlenül Gál Gábor (Most-Híd) igazságügyi Miniszter és Solymos László (Most-Híd) környezetvédelmi miniszter apartmanjai mellett – írja az Aktulity.sk.

 

Sukosanban a szlovákiai politikai elit és a z államapparátus magasabb szintjének több tagja is rendelkezik ingatlannal. Solymos egyébként a szlovák hírportál szerint két ingatlannal rendelkezik a horvátországi városban, amely az Adria leglátogatottabb partvidéki egyikénél található, és amelyet a szlovák köznyelvben gyakran „szlovák tengerpartként” emlegetnek. Frekventáltsága miatt az ingatlanok árai százezres nagyságrendűek. A hely csak pár kilométerre van Zadartól.

 

Gál és Solymos vagyonbevallásuk szerint a leggazdagabb miniszterek Szlovákiában (azért hangsúlyozzuk ki, hogy a vagyonbevallásnál a politikusok gyakran felejtenek ki fontos részleteket, így a valóságban nem feltétlenül ők állnak az élen). Solymos vagyonbevallása szerint 2017-ben 185 ezer eurót keresett nem miniszteri tisztségében végzett tevékenységéből. Gál tavalyelőtt 89 ezer ilyen politikai pozíción kívüli bevételre tett szert. Gál ügyvédi irodája egyébként 2017-ben 640 ezer eurós nyereséget produkált, a miniszter azonban nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni, ebből tulajdonosként mennyit kapott.

 hirdetes_300x300  

 

Balciar esetében is sok a kérdőjel. Az Aktuality.sk közlése szerint nem tesz közzé semmilyen vagyonbevallást saját anyagi helyzetéről, erre joga van, tekintettel, hogy a katonai hírszerzés fejéről van szó. A rimaszombati származású, rendőrből katonatisztté, majd hírszerző vezetővé előlépő Balciat a kataszteri hivatal adatai szerint azonban nem csak Gálék szomszédságában rendelkezik ingatlannal.

 

Vagy egy főrévi lakása, másik kettő Rimaszombatban, ahol van egy családi ház is a nevén. A hivatalos dokumentáció szerint egyik ingatlanhoz sem örökléssel vagy ajándékozás útján jutott hozzá. Hogy miből tudta mindezt megvásárolni, Balciar nem árulta el, és mint magas beosztású katonatisztet, a törvény nem is kötelezi.

 

Gál és Solymos a szlovák hírportálnak azt nyilatkozták, hogy nem is tudtak eddig szomszédjukról, és még csak nem is ismerik őt.

 

További részletek az Aktuality.sk-n.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!