Nyitókép: TvNoviny.sk/TASR

 

Maroš Šefčovič államfőjelöltkén egyetlen politikusnak sem adna amnesztiát.

 

„A „mindenki azt kapja, amit megérdemel” elvet abszolút fontosnak tartom. Amennyiben a korrupció és a társadalmi problémák ellen szeretnénk harcolni, akkor ennek az elvnek szentnek kell lennie, hiszen a törvény előtt mindannyian egyenlők vagyunk”

 

– jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján.

 hirdetes_810x300  

 

Az elnökjelölt az államfőválasztási kampány igazságosságával szembeni félelmeit is kifejezte.

 

„Azzal az elképzeléssel kezdtem el kampányolni, hogy az egész konstruktív és pozitív lesz. Úgy gondoltam, hogy nem fogjuk egymást támadni, s csak a programunkkal fogunk egymás között versenyezni”

 

– közölte.

 

Šefčovič szerint az államfőválasztási kampány hátterében olyan politikai egyezségre derülhet fény, amit Zuzana Čaputová elnökjelölt kötött Andrej Kiska jelenlegi államfővel. Elmondása szerint Čaputová nem zárta ki, hogy államfőként amnesztiát adna Kiskának, aki a támogatásáról biztosította őt.

 

 „Mégis hogyan akarjuk Szlovákiában az emberek hitét megerősíteni a jogállamban? Hogyan akarjuk egyértelműen deklarálni azt, hogy az emberek egyenlők a törvény előtt? Hogyan szeretnénk bebizonyítani azt, hogy a politikusok nem egy speciálisan védett fajt alkotnak? Hogyan akarjuk bebizonyítani azt, hogy bizonyos körülmények között lehetséges nekik amnesztiát adni?”

 

– tette fel a kérdést Šefčovič.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.