Nyitókép: facebook.com/BB

 

Az elmúlt hetekben, hónapokban egyre másra bukkantak fel az útszéli billboardok, a facebook-os fizetett hirdetések, újsághirdetések, szórólapok. Az államfőjelöltek óriási pénzeket öltek önmaguk reklámozásába, ám viszonylagos haszna csak annak a két jelöltnek származott ebből, akik továbbjutottak a második körbe.

 

A leginkább költséges kampányt vitán felül Robert Mistrík folytatta, aki az elérhető információk szerint közel 750 ezer eurót költött összesen kampányolásra, azonban mivel visszalépett, így ez az összeg teljes mértékben kárba veszett.

 

A jelöltek transzparens számláin található kiadások alapján kiderült, hogy Juraj Zábojníknak került a legtöbbe egy szavazó, ugyanis körülbelül 64 ezer eurós költségei „árán” csak valamivel több mint 6200 szavazót tudott megszólítani. Ezzel egy kapott szavazata több mint 10 euróba került, ha átszámítjuk.

 hirdetes_300x300  

 

Ivan Zuzula, aki a YouTube-on igyekezett minél több választót megszólítani, körülbelül 7 eurót költött egy szavazatra.

 

Az elérhető adatok alapján Bugár Béla költött a harmadik legtöbbet egy szavazatra. Az államfőjelöltségével kapcsolatban a transzparens számlájáról kifizetett összeg alapján több mint 5 eurójába került egy szavazat.

 

Az 5 euró/szavazat határon mozog Milan Krajniak és Bohumila Tauchmanová is. Ennél jóval jobban jött ki Štefan Harabin, aki az elérhető adatok szerint körülbelül 1 eurót költött egy szavazatra.

 

A második körbe bejutó Maroš Šefčovič 79 centet, a rendkívül intenzív kampányt folytató Zuzana Čaputová pedig 63 centet áldozott egy szavazó meggyőzésére.

 

Tőlük már Eduárd Chmelár (59 cent), František Mikloško (46 cent), Marian Kotleba (36 cent) és Róbert Švec (11 cent) költöttek kevesebbet.

 

Körkép.sk, Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!