Nyitókép: pannonhirnok.hu

 

Tizenhárom tanút idézett be március 19-ére a Pozsony I. Járásbíróság a fülöp-szigeteki Henry Acorda tavalyi meggyilkolása kapcsán. Csütörtökre további tanúkat is beidéztek.

 

Az elkövető, Juraj H. korábban már elismerte tettét, amiért bocsánatot is kért, azonban tette jogi minősítésével nem értett egyet. A dunaszerdahelyi járásbeli férfi azt is elismerte, hogy korábban pszichiáterhez járt és nyugtatót is szedett, a gyilkosságot megelőző este pedig céges bulin volt, ahol elég sokat ivott.

 

A bíróságon az egyik tanú, egy taxisofőr arról számolt be, hogy az incidens idején épp taxijában ült és dolgozott.

 hirdetes_300x300  

 

„Láttam, ahogy a vádlott és a sértett vitatkoztak az úton. Ezután Juraj H. rátámadt, megütötte, és mikor a földön volt, akkor belerúgott. A sértett felkelt a földről, de a vádlott belerúgott. Láttam egy ütést, rúgást és utána két pofont. Az autóban ültem és nem hallottam, hogy miről vitáznak. A vádlott a támadás után csak állt és a többi ember segített az áldozatnak, aki a földön feküdt. Az egész incidenst körülbelül 30-40 méter távolságból láttam. Akkor jók voltak a látási viszonyok”

 

A tanúk padján Juraj H. egyik kollégája is megjelent:

 

„A vádlottat körülbelül másfél éve ismerem. Együtt dolgozunk. Aznap korábban végeztünk a munkában, a hotelbe mentünk, ahol a vállalat megalapításának 25. évfordulóját ünnepeltük. (…) Ő talán 4-5 üveges sört ivott meg. Utána sms-eztünk, ahol megírta nekem, hogy még sörözik. A céges bulin szórakozott, kikapcsolódott és a munkatársakkal beszélgetett. Nem láttam rajta semmilyen agresszivitásra utaló jeleket, ő sosem volt erőszakos. A munkában segítőkész és barátságos volt és nekem is segített. Korábban panaszkodta nekem, hogy depressziós, orvosságokat is szed miatta”

 

Egy másik tanú, egy hölgy arról számolt be, hogy már 4-5 éve ismeri Juraj H.-t, barátok voltak.

 

„A vádlottal 20 óra körül találkoztam és talán éjfélig voltunk együtt. Én nem ittam alkoholt, ő talán négyet fogyasztott el. Nem volt elázva, kicsit ittas volt, néha összezagyvált egy-két szót. Miután szétváltunk a Kő-téren (Kamenné námestie), mondta, hogy még megiszik egy, két sört. Nem mondta, hova megy, a Széplak utca (Obchodná ulica) irányában indult el. Nem tudok róla, hogy valakivel agresszívan viselkedett volna, normális, barátságos és gondoskodó apa volt”

 

Juraj H. jelenleg börtönben van. A bírósági meghallgatás csütörtökön folytatódik.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!