Nyitókép: SITA/Jana Birošová

 

Úgy tűnik, hogy Štefan Harabin nem tud belenyugodni abba, hogy nem jutott be az államfőválasztás második fordulójába, így szeretné kivizsgáltatni azokat a szabálytalanságokat és gyanús eljárásokat, amelyekre az államfőválasztás első fordulójában kerülhetett sor. 

 

Harabin egyúttal azt is hangsúlyozta, hogy az idő rövidsége miatt gyors reakciókra vár. „Már csak pár nap maradt“ – mondta.

 

 hirdetes_300x300  

A választások kihirdetése után tíz nap áll rendelkezésre ahhoz, hogy valaki panaszt tegyen az Alkotmánybíróságon. Tíz nap letelte után az Alkotmánybíróság már nem fogadja el a panasztételt.

 

„Amiatt a gyanú miatt, hogy a választásokat manipulálták, mindenkit, aki szabálytalanságot vagy gyanús eljárást észlelt a szavazólapokat, a választóbizottságot, illetve bármi mást illetően, azt megkérem, hogy jelezze. A legjobb az lenne, ha ezt bizonyítékokkal alátámasztva, jegyző által hitelesített vallomással tenné“

 

– írta Harabin.

 

URGENTNÉ A DÔLEŽITÉZ dôvodu podozrenia z manipulácie volieb prosím všetkých, ktorí si všimli nezrovnalosti alebo…

Gepostet von Štefan Harabin am Dienstag, 19. März 2019

 

Harabin a választóbizottságoktól is segítséget kért.

 

 „A választóbizottság tagjait is szeretném megkérni arra, hogy szolgáltassanak információkat azokról a helyszínekről, ahol nagyon magas volt azoknak a választóknak a száma, akik az állandó lakhelyükön kívül választói igazolvánnyal szavaztak, ugyanis éppen ezeken a helyeken mehetett végbe csalás“

 

– tette hozzá Harabin.

 

Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!