Nyitókép: Info.sk

 

Andrej Danko, a parlament elnöke (SNS) csütörtökön Rómába utazott, ahol a kétnapos programja keretén belül Radek Vondráčekkel, a cseh parlament alsóházának elnökével pápai audiencián is részt vesz.

 

A parlament elnökeként Andrej Danko most fog másodszor találkozni Ferenc pápával.

 

 hirdetes_810x300  

A szlovák és a cseh parlament elnökeinek közös vatikáni látogatását Danko kezdeményezte Szent Cirill halálának 1150. évfordulója és Jozef Tomko, szlovák vatikáni bíboros 95. születésnapja alkalmából.

 

Danko csütörtökön részt vesz abban a lateráni Szent Kelemen-bazilikában tartott ünnepi misén, ahol Szent Cirill is el van temetve. A Colosseumhoz közeli bazilikában tartott misét pedig Stanislav Zvolenský pozsonyi érsek fogja celebrálni.

 

„Ennek a különleges látogatásnak elsősorban ökumenikus jellege van, ami nem más, mint a közös cseh–szlovák főhajtás Szent Cirill és Metód hittérítők, Európa és Szlovákia védőszentjeinek emléke és üzenete előtt, illetve megemlékezés Konstantin Filozófus – Szent Cirill halálának 1150. évfordulójára.

 

Szent Cirill és Metód szellemi és kulturális öröksége az egyetemes keresztény értékek forrását jelenti a jelenlegi és a jövő generációk számára is, s minderre a szlovák alkotmány preambuluma is hivatkozik”

 

– magyarázta a látogatás fő célját Danko.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!