Nyitókép forrása: sme.sk

 

Az alkotmányjogi parlamenti bizottság mind a 29 alkotmánybíró-jelölt jelölését jóváhagyta, így a februári sikertelen alkotmánybíró-választás után 29 pályázó közül választhat ki a parlament 18-at.

 

Ma ugyanis véget értek a nyilvános és hivatalos meghallgatások. Mivel Robert Fico exkormányfő ezúttal nem mérettette meg magát, a meghallgatások nem élveztek akkor sajtófigyelmet, mint legutóbb. Azonban február közepétől az Alkotmánybíróság három taggal működik, tehát gyakorlatilag működésképtelen, a kormánykoalíción belül pedig továbbra sincs megegyezés a támogatandó alkotmánybíró-jelölteket illetően.

 

A meghallgatáson hárman nem vettek részt, ennek ellenére szintén ott vannak a 29-ben. A köztársasági elnöki hivatal meghallgatáson részt vevő képviselője kérte, hogy ez a három jelölt indulhasson a pozícióért, ám a smeres Róbert Madej bizottsági elnök szerint ezt nem titlhatják meg, csak az alkalmasságukat állapíthatják meg.

 hirdetes_810x300  

 

A parlament az alábbi jelöltek közül választhatja ki 18 jelöltjét (akik közül az államfő nevez majd ki 9-et):

 

Pavol Boroň, Martin Javorček, Michal Matulník, Vlastimil Pavlikovský, Edita Pfundtner, Peter Straka, Anton Dulak, Eva Kováčechová, Katarína Čechová, Rastislav Kaššák, Peter Melicher, Stanislav Irsák, Michal Ďuriš, Ivan Fiačan, Štefan Kseňák, Pavol Malich, Radoslav Procházka, Miloš Maďar, Ľuboš Szigeti, Marek Tomašovič, Michal Truban, Libor Duľa, Radovan Hrádek, Daniela Švecová, Ladislav Duditš, Peter Molnár, Robert Šorl, Martin Vernarský és Zuzana Pitoňáková.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!