Nyitókép: Tv Markíza

 

A felújításáért 600 ezer eurót fizettek, holott jóval olcsóbban is megúszhatták volna.

 

Amennyiben Szlovákia legdrágább felvonója hallatán egy olyan hipermodern szerkezetet képzel el, amelynek a nemesacélból készült kabinja pár másodperc alatt felrepíti az égig, akkor téved. Egy olyan öregecske páternoszter felvonóról (folyamatosan működő, ajtók nélküli felvonó – szerk. megj.) van szó, amelynek a rekonstrukciója az állam 600 ezer eurójába került.

 

 hirdetes_300x300  

Tragikomédia – talán ez a legtalálóbb kifejezés a földművelésügyi minisztérium régi páternoszterének megjavítására. A felvonó históriája még Simon Zsolt minisztersége alatt kezdődött, aki a nagyvonalú megrendelést jóváhagyta, majd a liftet már az utódja, Ľubomír Jahnátek vehette át.

 

Az agrártárca felvonós története előtt négy évvel a közlekedésügyi minisztérium páternoszterét is felújították, igaz más vállalattal és más költségvetéssel. ÁFÁ-val együtt 200 ezret kóstált, ami még mindig a harmadával kevesebb az agrártárca felvonójánál.

 

Összehasonlításképpen: a galántai kórházban 600 ezer euróból 8 tízemeletes felvonót és egy kétmegállós felvonót újítottak fel.

 

TvNoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!